fbpx
Сьогодні
10:26 09 Сер 2023

У розвідці Британії вважають, що роль морських дронів у війні зростає: можуть руйнувати логістику рф

Україна може використовувати морські дрони проти найслабших точок у російській логістиці морським шляхом, тому роль таких безпілотників у боротьбі з російською федерацію зростає.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 9 серпня.

Британські аналітики нагадують, що 4 серпня біля Керченської протоки внаслідок атаки безпілотником отримав пошкодження російський танкер "Сиг".

А напередодні цієї події, сталася подібна атака на бойовий десантний корабель "Олєнєгорський горняк".

Як зазначають британські розвідники, ще за два дні до цих подій, відбулася невдала атака на російські патрульні катери, коли вони ймовірно супроводжували російське торгове судно "Спарта IV".

Аналітики відзначають, що хоча "Сиг" і "Спарта IV" – цивільні судна, їх тривалий час використовують для перевезення пального та вантажів військового призначення між росією та Сирією.

"З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть проходити через Босфор, відтак російські сили у Сирії та Середземномор'ї стали дуже залежними від таких цивільних суден як "Сиг", "Спарта IV" та деякі інші.

Атаки продемонстрували, що операції з морськими дронами стають все важливішим компонентом сучасної війни на морі і можуть використовуватися проти найслабших точок у російській логістиці морським шляхом", підкреслили у британській розвідці.

Нагадаємо, 5 серпня розвідка Великої Британії зазначила, що корабель "Олєнєгорський горняк", який був атакований у порту Новоросійська, став найбільшим серйозно пошкодженим військовим судном рф після потопленого крейсера "Москва".

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів також висловилися щодо атаки дронів, внаслідок яких минулого тижня у Чорному морі були пошкоджені російський корабель "Олєнєгорський горняк" та танкер "SIG".

Представник Міноборони США після атак заявив, що "не буде вдаватися до розмов про українські операції або ймовірні українські операції".

Відмітимо, що також українські Збройні сили закріплюються на досягнутих рубежах, де напередодні мали частковий успіх в напрямку трьох населених пунктів Запорізької та Донецької областей.

Окрім того, минулої доби, 8 серпня, українські Сили оборони ліквідували понад 800 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 251 600 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: