fbpx
Сьогодні
12:16 12 Сер 2023

Рішення для перемоги: в Україні створили тактичний тренажер РПГ-7

English version here

Збройні сили України використовуватимуть тактичний тренажер РПГ-7 для тренування бійців.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

РПГ-7 використовується різними родами військ, включаючи піхоту, бронетанкові війська та артилерію. Його застосовують для знищення:

  • танків,
  • бронетранспортерів,
  • інших броньованих цілей,
  • а також ворожих позицій, які знаходяться на відстані, що не можна досягти артилерією.

Для того, щоб успішно керувати такою зброєю потрібно мати можливість її опанувати до того, як потрапити на фронт. Адже від правильного використання РПГ-7 військовим залежатиме життя його побратимів.

Яке рішення?

Український виробник тактичних симуляторів Skiftech розробив протитанковий гранатомет РПГ-7 на основі лазерних технологій.

Як це працює?

Тактичний симулятор гранатомета призначений для:

  • відпрацювання навички заряджання та поводження з РПГ-7,
  • правильності наведення на ціль у різних умовах бойових дій.

Вага та розмір тренажера відповідають параметрам та характеристикам справжнього гранатомета.

Перша збірка гранатомета вже пройшла тестування у військових ЗСУ.

Як відбувається тренування на тактичному симуляторі РПГ-7

Під час тренування, лазерний тренажер РПГ-7 підключається до інструкторського планшета чи компʼютера, а на полігоні встановлюється спеціальна система радіопокриття.

На бронетехніку, що буде ціллю ураження, встановлюють спеціальні пристрої фіксації ураження, що прийматимуть лазерний випромінювач. Боєць заряджає симулятор РПГ-7 гранатою, проводить націлення та "вражає" ціль.

РПГ-7, ЗСУ

Інструктор аналізує постріл, виявляє помилки та моменти для покращення.

На симуляторі можна проводити індивідуальне тренування як на окремому тренажері, так і в умовах загальновійськової тактичної підготовки у поєднанні з іншим обладнання з екосистеми Skiftech (симулятори персональної зброї, вибухових пристроїв, бронемашин, артилерії, мінометів, ПТРК, ПЗРК та інших видів військової техніки).

Довідка про виробника

Skiftech – український виробник тактичних симуляторів для підготовки бійців на основі лазер-технологій. На їхньому обладнанні з 2017 року тренуються Збройні Сили, Національна гвардія, Державна Прикордонна Служба, Сили Спеціальних Операцій та інші державні військові організації України. Skiftech також співпрацює з Міністерством енергетики США та оснащує тактичними тренажерами військовослужбовців, що несуть службу на блоках атомних електростанцій, проводячи регулярні спільні заняття для військових України та США.

Skiftech – виробник повного циклу тактичних симуляторів: від корпусу та електроніки, до програмного забезпечення та додатків.

Нагадаємо, що українські військові отримали від Канади бронемашини Senator. Міністр оборони Олексій Резніков показав нові автомобілі.

Окрім того, від початку 2023 року Україна в чотири рази наростила виробництво протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) "Стугна-П".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: