fbpx
Сьогодні
17:36 13 Сер 2023

Канцлер Німеччини пояснив зволікання з рішенням про ракети Taurus для України

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц досі не визначився з питанням постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну. Він пояснив, чому зволікає з рішенням.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Tagesschau.

"Як і в минулому, ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок", – сказав Шольц.

За його словами, це стосується і доставки ракет Taurus.

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Водночас німецький канцлер відкинув звинувачення в нерішучості. За його словами, більшість громадян вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так".

Чи є в України шанс отримати далекобійні ракети Taurus?

Одним з першиху Німеччині заговорив про надання Україні далекобійних ракет Taurus член Бундестагу і полковник у відставціРодеріх Кізеветтеріз. Він вважає, що партнери України повинні піти ва-банк і надати їй все, що можна використовувати на полі бою і що є допустимим за міжнародним правом.

27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитом, у якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Німецькі ЗМІ повідомляли, що Берлін нібито скоро може оголосили про передачу Taurus. Проте зараз продовжуються переговори з США.

Також, за інформацією видання Spiegel, Олаф Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари ЗСУ по території росії, але це не стосується території окупованого Криму.

Тим часом у Бундестазі продовжують критикувати Шольца через відмову надати Україні далекобійні ракети.

Довідка

Крилата ракета Taurus

Фото: t-online

Taurus– німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Ракета Taurus є німецьким аналогом британської Storm Shadow.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: