fbpx
Сьогодні
10:06 07 Сер 2023

Гуменюк прокоментувала тактику рф найближчими днями: атаки БпЛА та ракетами "на паузі"

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Після масованих атак по Україні з використанням безпілотників та ракет, російські окупанти пішли "на паузу". При цьому, росіяни можуть застосувати точкові обстріли та балістику.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

"Потужно відстрілявшись, ворог, як правило бере паузу, але тут треба теж бути напоготові і розуміти, що ворог час від часу тактику змінює", – зазначила вона.

За словами Гуменюк, цілком ймовірно, окупанти можуть застосувати точкові, поодинокі ракетні удари і "це не залякування, це попередження".

"Попередження про те, щоб ми не розслаблялися – літній період, спека дуже впливає на психологічний стан людей", – додала спікер.

Гуменюк уточнила, що наразі жодного ракетоносія в море немає, тому обстріли дронами та ракетами наразі "на паузі".

"Пару днів ми можемо говорити про те, що вони можуть використовувати або балістичні загрози, або будь-які способи атак прифронтових територій. Ракетний і дроновий терор зараз на певній паузі", – констатувала вона.

Масований обстріл України 5 серпня

Востаннє росія здійснила масовану атаку території України 5 серпня. Спочатку у Повітряних силах повідомляли про запуск "Калібрів" з півдня, що летіли у напрямку Києва. Але в якийсь момент вони раптово повернули у напрямку Хмельницького. Цього разу метою окупантів були "Мотор-Січ" та Хмельницький.

Частину ракет ППО вдалося збити.

Довідка про ракетоносії  в морі

Як повідомила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, наразі жодного ворожого ракетоносія на службі в морі немає, однак загарбники можуть використовувати балістичні загрози.

"Наразі жодного ракетоносія на службі немає. Скоріш за все, росіяни переспоряджаються, і їм потрібний теж певний час для того, щоб злагодити свої дії з авіацією, в тому числі, і з загальною реакцією на збір інформації, яку вони досить потужно постійно проводять у безпілотний спосіб. Кілька днів ми можемо говорити про те, що вони будуть використовувати або балістичні загрози, і це теж спосіб психологічного терору, або будь-які способи атак прифронтових територій", – сказала Гуменюк.

За її словами, можливо їм буде потрібно і менше часу, ніж декілька днів.

"Загальна картина ракетної небезпеки нами озвучується постійно, тому треба слідкувати за оперативними повідомленнями", – додала вона.

Зауважимо, 6 серпня у Чорному морі росія тримала девʼять своїх кораблів, зокрема один ракетоносій, оснащений вісьмома крилатими ракетами типу "Калібр".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: