fbpx
Сьогодні
15:17 05 Сер 2023

"Далі – більше!": секретар РНБО назвав початок серпня особливо вдалим для полювання українських БпЛА

English version here

Фото: Радіо Свобода

Влучання по російських цілях є найкращим полігоном для української зброї та її реклами на світовому ринку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова.

Як зазначив очільник РНБО, українські бойові безпілотники з кожним новим завданням стають все влучніші.

"З кожним новим бойовим завданням українські бойові БПЛА та морські дрони стають все більш точними, оператори – досвідченішими, бойове злагодження – ефективнішим, а виробники отримують можливості вдосконалювати тактико-технічні характеристики", підкреслив він.

До того ж, Данілов уточнив, що початок серпня став особливо вдалим для українських мисливців.

"Далі – розширення масштабів, дальності бойової роботи, рівня та важкості російських втрат.

Російські цілі – це найкращий полігон для української зброї і її реклами на світовому рівні озброєння", резюмував секретар РНБО.

Окрім того, Данілов вважає, що український ВПК стане одним із основних світових гравців, техніка якого пройшла унікальне бойове випробування.

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Окрім того, вже ввечері, 4 серпня, у Керченській протоці російський танкер-хімовоз SIG отримав пошкодження внаслідок атаки надводних безпілотників, на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

За даними росЗМІ, внаслідок вибуху у танкера пошкоджено машинне відділення та суднову надбудову. Проте вода не надходить до танкера, а екіпаж планує найближчим часом самостійно вивчити пошкодження.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: