fbpx
Сьогодні
22:09 06 Сер 2023

Саміт у Саудівській Аравії завершився з "позитивними сигналами" від Китаю, - ЗМІ

У Саудівській Аравії мирний саміт щодо України закінчився без підсумкового комюніке, проте з "позитивними сигналами" від Китаю.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Der Spiegel.

За даними європейських дипломатичних кіл, на саміті було досягнуто згоди щодо основних пунктів мирного рішення, таких як "територіальна цілісність і суверенітет" України.

Однак підсумкову декларацію за результатами зустрічі опубліковано не було.

У європейських дипломатичних колах заявили, що Китай взяв "активну" участь і висловив "позитивну" думку щодо можливості проведення такої зустрічі в майбутньому.

У зустрічі взяли участь як західні держави, як-от США і Німеччина, так і країни, що розвиваються, як-от Китай, Індія і Південна Африка, а також країни, що розвиваються.

Саміт у Саудівській Аравії

Нагадаємо, 5 серпня, у місті Джидді Саудівської Аравії, розпочалися дводенні переговори щодо обговорення української Формули миру.

Запрошення отримали представники 30 держав, серед них Китай, Бразилія та Індія.

Перемовини покликані переконати країни Південної Америки, Африки та Південно-Східної Азії підтримати мирний план України, який передбачає припинення війни шляхом повернення українських територій, які тимчасово окупувала росія.

Як писала Рубрика, за підсумками першого дня, а саме 5 серпня, перемовин представники близько 40 країн домовилися, що основою майбутньої мирної угоди буде непорушність кордонів України.

Керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак за підсумками саміту заявив, що деякі з представників мали різні погляди, проте всі країни показали відданість принципам Статуту ООН, міжнародного права та поваги до суверенітету та непорушності територіальної цілісності держав.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: