fbpx
Сьогодні
18:27 03 Сер 2023

Індія долучиться до мирних переговорів щодо України у Саудівській Аравії

English version here

Індія долучиться до мирних переговорів щодо України у Саудівській Аравії

Індія візьме участь у мирних переговорах щодо України, які пройдуть у Саудівській Аравії 5 та 6 серпня. Про це на брифінгу заявив представник Міністерства закордонних справ країни Аріндам Багчі.

Представник МЗС сказав, що Нью-Делі була запрошена на зустріч, організовану Саудівською Аравією в Джидді.

"Індія візьме участь у цьому заході. Наша участь відповідає нашій давній позиції, згідно з якою діалог та дипломатія – це шлях уперед", – сказав він.

Як вказує AP, Багчі не сказав, хто представлятиме країну на саміті. "Ми повідомимо вам, коли я зможу це зробити", – сказав речник.

Як раніше повідомляла Рубрика, Саудівська Аравія  на початку серпня в Джидді планує провести переговори щодо відновлення миру в Україні, в яких візьмуть участь високопосадовці з близько 30 великих і країн, що розвиваються. Чехія підтвердила проведення саміту та повідомила, що вона вже отримала запрошення на зустріч.

Як очікується, у переговорах візьмуть участь представники західних країн, України та ключових країн, що розвиваються, у тому числі Індії та Бразилії. Західні та українські офіційні особи сподіваються, що переговори призведуть до мирного саміту пізніше цього року.

Серед тих, хто вже підтвердив свою участь, – Великобританія, ПАР, Польща та країни ЄС.

Також, знайоме із ситуацією джерело заявило, що в Джидді буде присутній радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: