fbpx
Сьогодні
10:58 05 Сер 2023

До Верховної Ради внесли законопроєкт щодо введення штрафів для учасників автоперегонів у містах

Ділянка дороги, покрита спеціальним покриттям, аби зменшити температуру автошляху. Доха, Катар. Джерело: atlasobscura.com

У Верховну Раду внесли законопроєкт про штрафи для "гонщиків" у населених пунктах, які починатимуться від 17 тисяч гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамію.

Як повідомляє нардеп, він звернув увагу людей на розслідування журналіста "Української правди" Михайла Ткача про перегони в Києві під час війни.

Він розповів, що нардепи зареєстрували законопроєкт, який встановлює адміністративну відповідальність за їзду із перевищенням допустимого рівня шуму.

За це планують штрафувати:

  • на 17 тисяч гривень,
  • за повторне порушення – на 34 тисячі грн з позбавлення прав до 6 місяців.

"Ще більше людей здригаються кожен раз, коли чують звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові.

"Гонщикам" заборонено ганяти в містах під час воєнного стану. Але вони це продовжують робити, не розуміючи, що часи змінилися, сьогодні крутий той, хто носить форму, а не той, хто газує на світлофорах. І що гучні звуки травмують людей, які чули війну.

Хочу наперед заспокоїти спортивну спільноту автогонщиків. Автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише в населених пунктах. За межами, як і раніше, зможете тренуватися і проводити змагання", зазначив він.

Довідка

Нагадаємо, що 10 жовтня минулого року журналіст УП Михайло Ткач заявив про злочин і перешкоджання його професійній діяльності, а також залякування команди розслідувачів.

Він пов'язує це з матеріалом про столичних мажорів-гонщиків, які у воєнний час влаштовують перегони й лякають гуркотом жителів. Ткач припускає, що команду розслідувачів "Української правди" залякують фігуранти цього матеріалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: