fbpx
Сьогодні
13:19 02 Лип 2023

У Києві можуть "лежачих поліцейських" замінити на "берлінські подушки": навіщо це рішення

Фото: ГО "Зручне місто"

Встановлення на дорогах Києва "берлінських подушок" замість "лежачих поліцейських" обговорили у межах першої за два роки "Київської майстерні міста" представники громадськості та КМДА.

Про це повідомляють "Пасажири Києва", пише Рубрика.

У чому проблема?

У столиці для обмеження швидкості використовують "лежачих поліцейських". Проте такий засіб боротьби з любителями швидкісної їзди не завжди допомагає. Окрім того, це є перешкодою для всіх видів транспорту, зокрема і громадського.

В Україні, а саме в Києві, вирішили по-новому боротися з тими, хто полюбляє перевищувати швидкість. 

Яке рішення?

У межах першої за два роки "Київської майстерні міста" зустрілися представники громадськості та КМДА. На зустрічі вони обговорили можливість встановлення так звані "берлінські подушки", замість "лежачих поліцейських".

Як це працює?

"Домовилися про потребу опрацювати найближчим часом питання встановлення "берлінських подушок" на заміну застарілому засобу заспокоєння руху – "лежачим поліцейським" – в першу чергу там, де проходить рух громадського транспорту", зазначили на зустрічі.

Із допомогою подібних обмежувачів хочуть контролювати швидкісний режим автомобілів. 

берлінська подушка, авто

Фото: ГО "Зручне місто"

Зазначимо, що подібні "подушки" набагато ефективніші, ніж вже досить знайомі багатьом "лежачі поліцейські". Головна відмінність — у габаритах обмежувачів.

У ширину така "берлінська подушка" досягає 180 см, а в довжину — всі два метри.

берлінська подушка, авто

Фото: Телеграм / "Одесса Сейчас"

Цікаво, що для громадського транспорту, а також для вантажівок такі дорожні "прикраси" не несуть ніякої шкоди, їх вдасться проїжджати без проблем.

А ось водіям легкових авто доведеться скинути швидкість, щоб не сталося неприємностей.

берлінська подушка, авто

Фото: Телеграм / "Одесса Сейчас"

Що відомо про "берлінську подушку"

"Берлінська подушка" (speed cushion) є штучною нерівністю з гуми, яку розташовують на дорозі, щоб легкові автівки знижували швидкість.

Ширина подушки є такою, що приватні автівки мають виїхати на підвищення одним колесом, а спецтехніка та громадський транспорт, які мають більш широку колісну базу, пропускають цю нерівність між колесами, що не впливає на їхній рух.

"Берлінську подушку" також можуть без зупинки об'їжджати велосипеди або самокати.

Що відомо про Київську майстерню міста

Київська майстерня міста – це зустріч представників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та представників підпорядкованих йому комунальних підприємств з громадськістю, транспортними експертами та урбаністами з приводу якісної реалізації проєктів у транспортній інфраструктурі Києва, яка буде зручною для людей і відповідатиме вимогам сталої мобільності.

Від громадськості брали участь організації "Пасажири Києва", U-Cycle, Urban Crew та "Федерація велосипедного спорту м.Києва".

Нагадаємо, що на трасі "Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя", 25 червня, сталася смертельна аварія, у якій загинули троє та травмувалися двоє неповнолітніх. Водія, який виявився правоохоронцем та був нетверезий, затримали.

Як писала Рубрика, з 24 червня у Києві та Львові компанія Bolt розпочала програму з проведення понад 40 інструктажів із безпечної їзди на електросамокатах, яка триватиме впродовж шести тижнів.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: