fbpx
Сьогодні
Фото 16:33 03 Сер 2023

Данілов озвучив головні складнощі із звільненням територій: "У наступі ЗСУ немає жодних графіків і дедлайнів"

Фото: Голос Америки

Збройним силам України ніхто не ставив жодних дедлайнів щодо звільнення територій. Говорити про якісь графіки можуть лише ті люди, які не розуміють, що таке війна.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів у інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, цитує Рубрика.

Данілов зазначив, що ситуація з контрнаступом ЗСУ була перегріта, тому багато хто тепер намагається говорити про графіки та дедлайни. Однак він наголосив, що ніхто не може ставити часових обмежень українським захисникам.

"Нам ніхто дедлайни крім нас самих ставити не може. Жодного графіка не існує. Коли починаються такі розмови, ми маємо на увазі, що це розповідають люди, які не розуміють, що таке війна. На превеликий жаль, так сталося, що була перегріта ситуація щодо подій, що відбуваються на фронті", – зазначив секретар РНБО.

Секретар РНБО додав, що зараз українські військовослужбовці чудово виконують бойові завдання на фронті з урахуванням обставин, що склалися. Данілов наголосив, що бойові дії вкрай складні та залежать від багатьох обставин.

"Використовувати словосполучення контрнаступ – я цього ніколи не робив. Є військові дії. Вони складні, важкі, залежать від багатьох факторів. І сьогодні наші хлопці та дівчата, які виконують завдання на лінії фронту, вони виконують їх відмінно в тих умовах, які є на сьогоднішній день", – сказав Данілов.

За його словами, українська армія діє за стандартами НАТО і командири на місці ухвалюють рішення, як діяти в тій чи іншій ситуації. При цьому головним завданням залишається збереження життя наших воїнів.

"На фронті, на війні не може бути ніякого дедлайну щодо того, що сьогодні потрібно виконати. Це залежить безпосередньо від обставин, які є на тій чи іншій ділянці фронту. У нас НАТОвська система, командир вирішує, як діяти на тому чи іншому напрямку з з урахуванням загального завдання. Головне завдання для нас – збереження життів, у тому числі наших людей, які на фронті", – заявив секретар РНБО.

Данілов пояснив, що головні складнощі зі звільненням територій полягають у дуже щільному мінуванні територій. За його словами, на деяких ділянках фронту ворог встановив по 3-5 мін на 1 кв. метрі. Тому українським захисникам доводиться займатися розмінуванням, щоб просунутися в глиб лінії фронту.

"Ворог дуже потужно підготувався до цих подій. Величезна територія замінована, причому кількість мін на території, яку потрібно подолати нашим військовим, просто шалена. У середньому 3-4-5 мін знаходиться на одному квадратному метрі. Уявляєте, яка складна робота, щоб це все прибрати, щоб після цього можна було рухатись нашим військовим. Якщо раніше було розуміння, що це можна зробити за допомогою техніки, яка була надана партнерами, то сьогодні багато ділянок фронту пішки наші підрозділи роблять дуже складну роботу", – сказав Данілов.

Українські воїни просуваються на сході країни

ЗСУ звільняє території на Запорізькому напрямку

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Україна розпочала великий наступ на південному фронті. Контрнаступ проти російських військ набирає обертів.

Досі просування було повільним через російські мінні поля, танкові загородження та інші засоби захисту.

Як зазначили у британській розвідці, на українському півдні почала спостерігатися активізація бойових дій на двох ділянках фронту.

Окрім того, 27 липня стало відомо про звільнення населеного від російських загарбників населеного пункту Старомайорське.

Своєю чергою, у наступі на Мелітопольському напрямку нацгвардійці досягли успіхів. Наразі вони закріплюються на досягнутих рубежах.

Зі слів заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Бахмутському напрямку за тиждень Сили оборони України звільнили від російських загарбників два квадратні кілометри території, на півдні – понад 12 кв. км.

Сьогодні, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: