fbpx
Сьогодні
15:07 02 Тра 2023

ЦНС застерігає: росіяни готують провокації на північному кордоні з Україною

Фото: Getty Images

Військам російської федерації, які дислокуються у Брянській та Курській областях, командування видає військову форму Збройних сил України. У зв'язку з чим можливі провокації ворога на північному кордоні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Центру національного спротиву.

Як пояснили в ЦНС, про таке повідомляють місцеві, які співпрацюють з українським підпіллям.

"Всі ці дії вказують на те, що росіяни готують провокацію під чужим прапором задля мобілізації свого суспільства й також ввести в оману світове суспільство, аби відвернути увагу від злочинів ЗС РФ", – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в ЦНС не виключають, що країна-агресор може вдатися до терористичних актів на своїй на території РФ, або імітувати захоплення заручників.

"Центр національного спротиву закликає зберігати пильність та звернути увагу на такі дії ворога, аби не стати жертвою ворожих намірів", – додають в повідомленні.

Довідка

Зауважимо, що сьогодні в білорусі, де також дислокуються війська рф, заявили про "очікування загострення ситуації" на кордоні та нібито почастішання випадків з "диверсантами".

Як повідомляє "Белта", лідеру білоруського режиму олександру лукашенку привиділися "диверсанти" на кордоні. Він зібрав силовиків, які доповіли йому про так зване очікування "загострення ситуації".

Як викинув в чергове лукашенко, ситуація навколо білорусі нібито "залишається складною", а поблизу кордонів "нарощується військовий потенціал НАТО і відбуваються провокації".

Тож самопроголошений президент білорусі вирішив зібрати нараду з питань забезпечення безпеки та охорони кордону.

"Відкласти цю нараду ми не могли: ситуація нас змушує реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії", – нафантазував Лукашенко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: