fbpx
Сьогодні
20:58 14 Кві 2023

Фінляндія на кордоні з рф розпочала будувати першу ділянку паркану

Фінляндія почала будівництво першої ділянки паркану на своєму кордоні з російською федерацією. Насамперед паркан необхідний, якщо росія спробує атакувати кордон мігрантами.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву бригадного генерала прикордонної служби Фінляндії Ярі Толппанена, яку приводить Reuters.

"Фінляндія прагне захиститися від повторення подій на східному кордоні Європейського союзу в Польщі взимку 2021 року, коли блок звинуватив Білорусь в організації кризи, привозячи мігрантів із Близького Сходу, надаючи їм візи та штовхаючи їх через кордон", – йдеться у матеріалі.

До кінця 2026 року фінський паркан, виготовлений зі сталевої сітки, повинен покрити близько 200 кілометрів найважливіших ділянок кордону. Керівник проекту Ісмо Куркі заявив що, хоча він не призначений для протидії вторгнення, паркан матиме обладнання для спостереження.

"Ситуація на фінсько-російському кордоні була стабільною та стабільною на даний час. Але в цій ситуації, що повністю змінилася, з безпекою Фінляндія повинна мати більш надійний і незалежніший прикордонний контроль. І Фінляндія має менше залежати від російського прикордонного контролю", – сказав Толппанен.

Новий паркан матиме висоту 3 метри, складатиметься з колючого дроту і коштуватиме приблизно 380 мільйонів євро.

Довідка

Ще у травні повідомлялось, що Фінляндія має намір звести більш ефективні прикордонні загородження на державному кордоні з росією. Йдеться, зокрема, про критичні ділянки східного кордону.

Уряд Фінляндії запропонував витратити 139 млн євро (143,4 млн доларів) на будівництво парканів уздовж частини кордону країни з росією.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: