fbpx
Сьогодні
21:00 31 Лип 2023

У Вінниці розпочали будівництво двох заводів, які виготовлятимуть обладнання та металоконструкції: як працює це рішення

У Вінниці в індустріальному парку "ВінІндастрі" стартувало будівництво двох заводів: ТОВ "Смарт Лайн" та ТОВ "Візарді".

Про це повідомили у Вінницькій міській раді, пише Рубрика.

У чому проблема?

Яке рішення?

У четвертому індустріальному парку Вінниці "ВінІндастрі" почали підготовчі роботи до будівництва двох заводів – ТОВ "Смарт Лайн""та ТОВ "Візарді". Відповідні дозволи на проєктування виробництв обидві компанії отримали на виконкомі минулого тижня.

Як це працює?

Розвиток індустріальних парків на території Вінницької міської територіальної громади передбачає залучення інвестицій, покращення ситуації на ринку праці за рахунок створення нових робочих місць, а також підсилення промислового потенціалу та підтримку економіки, що важливо під час війни.

Зазначається, що компанія "Смарт Лайн" спеціалізується на обладнанні для порошкового фарбування. А підприємство "Візарді" планує випускати металоконструкції для будівництва та сільського господарства.

Будівництво відбуватиметься у три етапи: на "Візарді" має бути розміщено п'ять тисяч метрів квадратних промислових потужностей та працевлаштовано 120 людей.

А на "Смартлайні" виробничі потужності сягатимуть 8000 квадратних метрів. Тут також створять 120 нових робочих місць.

Компаніям видали містобудівні умови, створили умови для резидентів індустріальних парків: провели водопостачання та водовідведення, дощову каналізацію. Наразі триває будівництво першої бетонної дороги в індустріальному парку. Також будівельників забезпечили електроенергією на період будівництва.

Підприємство "СмартЛайн" у Вінниці працює вже шість років на орендованих площах, розповідає його директор Олександр Бебех.

"Ми вирішили розвиватися та збудувати власний завод. Займаємося виготовленням обладнання для порошкового фарбування та металоообробкою. З початком війни попит на нашу продукцію зменшився, але ми вирішили виходити на експорт – зараз співпрацюємо з іншими країнами. Ще одним викликом стала мобілізація, тож ми почали залучати жінок до таких процесів, як зварювання – проводимо відповідне навчання і маємо кваліфікованих фахівців. Робота та розвиток бізнесу на базі індустріальних парків має ряд переваг та пільг, як з державного, так і місцевого рівня. Це мій перший досвід роботи з міською владою, але я високо її оцінюю. За три місяці нам допомогли з пошуком землі та повністю супроводжували в організаційних питаннях. Дуже також важливо, що тут є і вся необхідна інфраструктура, тобто нам не потрібно вкладати додаткові гроші для проведення комунікацій, а одразу приступати до будівництва заводу", — зазначив Олександр Бебех.

"Візарді" планує звести 700 м2 виробничих площ та ще 300 м2 – адміністративних, а "Смарт Лайн" 3000 м2 виробничих потужностей.

Нагадаємо, на Закарпатті відкрили новий коньячний завод.

Також у Львівській області запустили кооперативний молокозавод.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: