fbpx
Сьогодні
19:21 30 Лип 2023

У Миколаєві поки не збираються розміновувати порти, - Кім

English version here

Фото: GettyImages

Наразі у Миколаєві не мають наміру приступати до розмінування портів.

Про це сьогодні, 30 липня, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Ми не плануємо зараз приступати до розмінуванню портів, хоча це питання важливе, і ми по ньому працюємо. Обласна військова адміністрація з Військово-морськими силами обговорили цю проблему, визначилися, які потрібні інструменти для того, щоб розміновувати акваторії. Але це питання наразі не на часі", – сказав Кім.

В обґрунтування своєї думки він зазначив, що, по-перше, зараз Миколаївщина не долучена до "зернової угоди".

А, по-друге, ворог знаходиться на Кінбурнській косі за 4 км від міста Очакова. Тому мало не щодня обстрілює Очаківську та Куцурубську громади. Отож братися за цю справу зараз недоречно.

Кім також наголосив, що зараз росіяни не б'ють прицільно по миколаївських портах – вони просто випускають ракети по мирних кварталах, де немає жодного ані промислового, ані військового об'єкту..

Довідка

У миколаївських портах з початку повномасштабної війни перебуває 29 іноземних суден.

"У миколаївських портах наразі перебуває 29 іноземних суден з вантажем, у тому числі 6 турецьких. Всі вони готові вийти в море, як тільки буде прийняте рішення про приєднання Миколаєва до "зернового коридору", – сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в ОДА.

За його словами, ситуація на цих суднах дуже різна.

На більшості з них є екіпажі, на інших – евакуйовані, а на окремих вантаж перебуває під загрозою загоряння. Тому ОВА тримає на контролі ці питання, на деякі судна доставляли воду і провізію, на інших – власники робили це самотужки.

Також, за його словами, наразі немає офіційної інформації про приєднання Миколаєва до "зернової угоди", і, на його думку, це стане більш реальним лише після деокупації Кінбурнської коси.

Нагадаємо, у Миколаєві підприємство "Нібулон" почало будувати судно для розмінування. Його передадуть ДСНС для розмінування водних шляхів.

Також ми повідомляли, що 23 миколаївські кораблебудівельники вирушили до Франції, щоб будувати флот для українських прикордонників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: