fbpx
Сьогодні
20:26 21 Лип 2023

"Нібулон" отримає 50 вагонів для перевезення зерна від USAID: у чому рішення

Фото: facebook.com/nibulonltd.

Для потреб української судноплавної компанії "Нібулон" проєкт USAID "Економічна підтримка України" закупив  50 сучасних вагонів-хоперів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці компанії "Нібулон", інформує Рубрика.

У чому проблема?

"До блокади через Дніпро та Південний Буг перевозили понад 15 млн тонн вантажів на рік, із яких понад 4 млн тонн – зернові. Зараз украй важливо відновити транспортування цих обсягів української агропродукції", – зазначив Михайло Різак, директор із взаємодії з органами державної влади та питань сталого розвитку "НІБУЛОН".

Яке рішення?

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" надасть для потреб української судноплавної компанії "Нібулон" 50 сучасних вагонів-хоперів.

Як це працює?

"Проєкт USAID "Економічна підтримка України" закупив для потреб "НІБУЛОНу" 50 сучасних вагонів-хоперів, кожен із яких може перевозити до 70 тонн зерна. Їх виготовили на Дослідно-механічному заводі "Карпати"", – йдеться в повідомленні.

Перші 10 вагонів уже доставили, завантажили зерном та готують до подальшого транспортування агропродукції через Ізмаїл.

Довідка

"Нібулон" – українська аграрна компанія, один з найбільших українських сільськогосподарських виробників та експортерів. Компанія заснована у Миколаєві 1991 року. Розмір інвестицій холдингу в економіку України 2021 року становив понад $2,3 млрд.

Нагадаємо, у Миколаєві підприємство "Нібулон" почало будувати судно для розмінування. Його передадуть ДСНС для розмінування водних шляхів.

Також ми повідомляли, що 23 миколаївські кораблебудівельники вирушили до Франції, щоб будувати флот для українських прикордонників.

Вихід рф з "зернової угоди"

17 липня у Кремлі відмовилися від продовження "зернової угоди". Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що домовленості щодо "зернової ініціативи" фактично припинені.

Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі. Держава розглядає можливість транспортування продовольства через територіальні води Румунії та Болгарії.

19 липня, Міністерство оборони рф пригрозило, що будь-які країни, під прапорами яких судна направлять до українських портів, вважатимуться залученими до війни.

Водночас російський диктатор володимир путін заявив, що росія відновить свою участь у "зерновій угоді" лише у випадку, якщо Захід виконає низку вимог.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: