fbpx
Сьогодні
12:42 30 Лип 2023

Постраждалі від обстрілів прикордонні території Сумщини відвідав Наєв

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв відвідав прикордонні населені пункти Сумської області, які постійно страждають від обстрілів російських окупантів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram командування Об'єднаних Сил ЗСУ.

Як зазначають, керманич Об'єднаних Сил ознайомився з умовами проживання місцевого населення біля кордону з росією та населення служби українськими підрозділами.

Окрім того, командувач обговорив посилення захисту цивільних об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури Сумської області, яка має найдовший кордон з росією – 564 км.

"На Сумському напрямку ворог щодня гатить з далекобійної артилерії та мінометів. Але, наші воїни мають чітке завдання адекватно реагувати та в разі необхідності діяти на упередження", наголосив Наєв.

Командувач обговорив з командирами підрозділів низку конкретних заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності території та миттєвого реагування на ворожі обстріли.

Що відомо про ракетний удар по Сумах

Як повідомляла Рубрика, 29 липня, ввечері, російські терористи завдали ракетного удару по закладу освіти у Сумах. Також через атаку пошкодженні сусідні будинки та гуртожитки.

Станом на 12:00 відомо, що внаслідок атаки загинули двоє осіб. Поранення отримали 20 людей.

На Сумщині оголосили добровільну евакуацію

Окупанти постійно здійснюють обстріли прикордонних громад Сумщини, повідомляли в Сумській ОВА.

Найчастіше обстрілів зазнають чотири територіальні громади: Білопільська, Великописарівська, Середино-Будська та Шалигинська.

Рада оборони Сумщини ухвалила рішення про необхідність підготовки та проведення евакуації жителів населених пунктів області в п'ятикілометровій прикордонній зоні.

За підрахунками ОВА, в п'ятикілометровій зоні проживає близько 20 тисяч жителів. Тож евакуація стосуватиметься 15 громад в 4 районах області.

А втім, в ОВА підкреслили, що жителі прикордоння Сумської области самі матимуть право обирати — чи виїжджати їм у безпечне місце, чи далі залишатися в населених пунктах, які обстрілюють росіяни.

Із питань евакуації можна звертатися за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА: (0542)-77-99-55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: