fbpx
Сьогодні
19:17 27 Лип 2023

ЗСУ отримали від прокуратури танк, з якого війська рф обстрілювали лікарню на Сумщині

Танк Т-80, який є речовим доказом у кримінальній справі про обстріл російськими військами Тростянецької лікарні на Сумщині, передала прокуратура українським Збройним силам.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Сумської обласної прокуратури.

Як повідомляють, 23 березня 2022 року під час окупації міста Тростянець російські військові з танка Т-80 обстріляли міську лікарню.

Тоді прокуратурі вдалося встановити російського військового, який віддав наказ стріляти по лікарні. Це був командир танка 6-ї танкової роти 12-го гвардійського танкового полку "Шепетівський" 4-ї гвардійської танкової дивізії "Кантимирівська".

Танк ЗСУ

Фото: Сумська обласна прокуратура

Стосовно зазначеного військовослужбовця російської федерації Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 438 КК України).

На цей час, як зауважили в прокуратурі, справа перебуває на стадії підготовчого судового засідання, вирішується питання щодо проведення спеціального судового розгляду.

Зазначають, що досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювались Службою безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Ситуація на фронті

Українські воїни почали значну контрнаступальну операцію на заході Запорізької області з використанням великої кількості техніки.

Згідно з даними Генерального штабу, минулої доби на фронті відбулось 28 бойових зіткнень.

Українські захисники уже ліквідували близько 244270 російських вояк.

Нагадаємо, речник Генштабу Збройних сил Андрій Ковальов повідомив, що воїни Збройних сил України мали успіх у районі Старомайорського на південному фронті.

А заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що росіяни стягують війська по всіх напрямках, всіма силами намагаються зупинити наступ Збройних сил України.

Також Ганна маляр повідомила, що Сили оборони стримують наступ російських військ на Куп'янському і Лиманському напрямках та продовжують успішно вести наступальні дії на Бахмутському напрямку та на півдні України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: