fbpx
Сьогодні
20:42 24 Лип 2023

На Донеччині під Горлівку перекинули бойовиків з "Ахмата", які знущаються над цивільними, - Генштаб

Фото: Getty Images

У Донецьку область в тимчасово окупований населений пункт Миронівський перекинули підрозділ російських загарбників  з "Ахмата". Вони знущаються над мирними мешканцями.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Російські загарбники продовжують чинити мародерство на тимчасово окупованій території України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в населеному пункті Миронівський, з 10 липня встановлено прибуття окупантів з підрозділу Росгвардії "Ахмат".

Вони примусово виселяють місцевих мирних жителів з їхніх будинків на вулицю та самовільно заселяються до житла.

Фото: deepstatemap.live

"Також, вищезгадані представники російських окупаційних військ масово займаються мародерством, що викликає хвилю невдоволення серед цивільних людей", – повідомляє Генштаб.

Що відомо про участь бойовиків підрозділу "Ахмат" у війні?

Нещодавно в окупованому місті Лисичанськ Луганської області противник переобладнав територію колишньої міської поліклініки. Тепер там розміщується особовий склад та командування чеченського підрозділу "Ахмат".

Також в Україні ліквідували Євгена Писаренка – командира російського спецзагону "Ахмат". Він з початку повномасштабного вторгнення воював у Донецькій області.

До цього Збройні сили України вдарили по місцю зосередження бійців підрозділу "Ахмат" в тимчасово окупованому Донецьку. Знищено 56 "кадирівців".

Ситуація на тимчасово окупованих українських територіях

Росіяни на окупованих територіях вишукують проукраїнськи налаштованих мешканців. Вони можуть їх допитувати, погрожувати їм чи навіть застосовувати насилля.

Раніше ми повідомляли, що у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не мають змоги підтвердити агресорам право власності документами.

Окрім того, на "лояльність до України"почали перевіряти в тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники українських дітей.

Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди" на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

Крім того, окупанти у тимчасово окупованій частині Луганській області розшукують автомобілі з українськими номерами та змушують власників їх змінювати.

Зокрема, загарбники також забороняють українцям в окупації спілкуватися з родичами, які проживають на підконтрольних Україні територіях.

А також продовжують мародерити та використовувати цивільну інфраструктуру на окупованих територіях. Наприклад, вони облаштували шпиталь в одному з пологових будинків Луганської області.

До того ж окупанти переробляють дитячі табори у госпіталі в Луганській області.

Також ми повідомляли, що підрозділи російських військ в Україні, ймовірно, намагаються створити буферну зону навколо Луганської області. Для цього вони докладають зусиль, аби просунутися назад до річки Оскіл.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: