fbpx
Сьогодні
20:22 23 Лип 2023

Новий етап репресій: окупанти перевіряють в телефонах музику

Фото: Getty Images

На тимчасово захоплених територіях російські військові перейшли на новий етап репресій щодо українців. Окупанти перевіряють телефони на наявність української музики.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал Мелітопольського міського голови Івана Федорова.

"Окупанти вже не знають, який терор чинити, щоб припинити спротив на захоплених територіях", – сказав Федоров.

Мер повідомив, що раніше окупанти в телефонах українців шукали докази співпраці з Силами опору, потім дивилися переписку в месенджерах, щоб знайти до чого причепитися і звинуватити в "тероризмі".

Однак зараз, за словами Федорова, російські військові уважно вивчають фото і музику.

"Змушують видаляти навіть архівні знімки з українським прапором і погрожують за українські пісні, які називають "нацистськими", – пояснив він.

Ситуація на тимчасово окупованих українських територіях

Росіяни на окупованих територіях вишукують проукраїнськи налаштованих мешканців. Вони можуть їх допитувати, погрожувати їм чи навіть застосовувати насилля.

Раніше ми повідомляли, що у тимчасово окупованому Маріуполі загарбники почали викидати з уцілілих квартир законних власників, якщо вони не мають змоги підтвердити агресорам право власності документами.

Окрім того, на "лояльність до України"почали перевіряти в тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники українських дітей.

Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди" на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів".

Крім того, окупанти у тимчасово окупованій частині Луганській області розшукують автомобілі з українськими номерами та змушують власників їх змінювати.

Зокрема, загарбники також забороняють українцям в окупації спілкуватися з родичами, які проживають на підконтрольних Україні територіях.

А також продовжують мародерити та використовувати цивільну інфраструктуру на окупованих територіях. Наприклад, вони облаштували шпиталь в одному з пологових будинків Луганської області.

До того ж окупанти переробляють дитячі табори у госпіталі в Луганській області.

Також ми повідомляли, що підрозділи російських військ в Україні, ймовірно, намагаються створити буферну зону навколо Луганської області. Для цього вони докладають зусиль, аби просунутися назад до річки Оскіл.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: