fbpx
Сьогодні
14:10 23 Лип 2023

На окупованій Луганщині російські загарбники планують ліквідувати ще дев’ять шахт

На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники вирішили ліквідувати ще дев'ять шахт.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Луганської обласної військової адміністрації.

"Окупанти визнали неперспективними ще дев'ять вугледобувних підприємств на Луганщині. Їх планується передати до управління реструктуризації шахт для подальшої ліквідації"", – зазначили в повідомленні.

Як зазначили у військовій адміністрації, туди ж буде переведений і персонал. Він знадобиться для технічного утримання цих підприємств, "звісно, зі значно меншою заробітною платою".

"На всіх інших очікує звільнення і, напевно, похід до військкомату", додали в ОВА.

В адміністрації наголосили, що у Новопскові загарбники видають повістки майже на кожному блокпосту. Окупанти пояснюють це тим, що просто хочуть перерахувати чоловіче населення напередодні виборів.

Окрім того, начальник ОВА Артем Лисогор повідомив, що "вчора ворог намагався просунутися практично вздовж усієї лінії фронту, атакуючи в районах Надії, Макіївки, Невського, Діброви та на території Серебрянського лісництва. Ці спроби були зупинені нашими військовими. Противник зазнає втрат у силах та засобах, але тисне щодня".

Як зауважив він, по Серебрянському лісництву та Діброві також завдано авіаційних ударів. Під артилерійський вогонь росіян потрапили Невське та Білогорівка.

В ОВА також повідомили, що у підрозділах мотострілецького полку рф, який бере участь в бойових діях на Луганщині, військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану.

Окрім того, зростає кількість бажаючих залишити підрозділи й вибути з районів бойових дій до росії, наголосили в обладміністрації.

Що відомо про ситуацію в окупованому Луганську

Зазначимо, що останнім часом в окупованому Луганську все частіше чують вибухи.

Так, 15 травня у місті пролунали вибухи, а російські ЗМІ заявили про нібито поранення так званого "глави МВС ЛНР".

Також додамо, що у Луганську розташовується велика кількість російських окупантів. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни перетворюють лікарні у місті у госпіталі для поранених загарбників.

Нагадаємо, що, 16 червня, у тимчасово захопленому Ювілейному Луганської області, було чути звуки, схожі на вибухи.

Як писала Рубрика, у готелі "Дружба", що розташований в тимчасово окупованому Луганську, живуть російські воєнні злочинці та організатори так званих "виборів" та "референдумів". Проукраїнські активісти показали місцезнаходження росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: