fbpx
Сьогодні
10:08 20 Лип 2023

У Полтаві відкрили новий військовий ліцей: у чому рішення

Фото: facebook.com/poltava.council

У Полтаві запрацював ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. У ліцеї уже приймають документи від випускників 9-х класів.

Про це повідомляє Полтавський обласний ТЦК та СП у Фейсбуці, цитує Рубрика.

У  чому проблема?

"Мали запит від батьків і учнів, питання залишалося лише у пошуку приміщення", – повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Яке рішення?

Як повідомив голова Полтавської обласної ради, рішення про створення ліцею в Полтаві підтримали у травні.

"Ми знайшли приміщення на базі одного з полтавських ліцеїв. У нього хороша логістика, великі приміщення й достатньо простору, щоб облаштувати стройовий плац, спортивні майданчики, смугу перешкод тощо. До осені у спальних корпусах планують закінчити косметичний ремонт", – поінформував Біленький.

Наразі у Полтаві відкрили ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, він уже приймає документи від випускників 9-х класів, які хочуть вивчати військову справу.

Як це працює?

"Цього року Полтавський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради вперше проводить набір на навчання юнаків та дівчат. На навчання приймають учні, які закінчили 9 класів. Прийом документів проводитиметься з 17 по 28 липня", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зарахування до ліцею здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань з урахуванням результатів медичного огляду та психологічного обстеження.

Полтавська обласна рада наводить повідомлення виконувача обов'язків начальника Полтавського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою полковника запасу Олександра Баленка про прийом заяв від майбутніх ліцеїстів.

"Випускники 9-х класів вже подають документи для вступу. У цьому році ми набиратимемо до 90 юнаків і дівчат. Всі повинні скласти вступні іспити. Учні матимуть повний пансіон, будуть забезпечені харчуванням, одягом. Вони здобуватимуть загальну освіту зі спеціалізацією військової підготовки. Це додаткові години з предметів "Захист України", з фізичної підготовки. Передбачається кімната для зберігання навчальної зброї, клас домедичної підготовки, з техніки безпеки", – розповів Баленко.

Наразі остаточно формується штат ліцею. Йому ще мають обрати назву – попередньо закладу пропонується надати ім'я одного із захисників України.

Нагадаємо, майбутній абітурієнт, який навчався у школі за кордоном та має бажання продовжити вчитися в українському університеті може скористатися іноземним атестатом, який буде визнаний в Україні впродовж року.

Окрім того, Рубрика детально пояснювала, як повертатимемо в український контекст дітей на окупованих з 2014-го територіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: