fbpx
Сьогодні
20:00 17 Лип 2023

За минулий тиждень на півдні знищено 10 човнів російських загарбників, - Гуменюк

Військові Збройних сил України за минулий тиждень на півдні знищили 10 човнів окупантів. росіяни використовували їх для переправлення диверсантів через Дніпро.

Про це повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, інформує Рубрика.

За її словами, на Херсонському напрямку лінія фронту стабільна, оскільки проходить по руслу Дніпра.

На півдні йде контрбатарейна боротьба, Збройні сили України знищують потенціал ворога.

"Якщо говорити за тиждень, то в нас дуже потужні результати щодо знищення того недофлоту, який ворог все ще має на Дніпрі та яким намагається маневрувати між островами. Понад десять човнів було знищено з диверсійно-розвідувальними групами", – інформувала Гуменюк.

Крім того, було знешкоджено кілька великокаліберних гармат "Мста-Б" та "Гіацинт", якими окупанти намагаються обстрілювати правий берег Херсонщини.

Також Сили оборони знищили велику кількість ворожих радіоелектронних станцій (РЕС), які використовуються для розвідувальних БПЛА, додала прес-офіцерка.

Довідка

Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють, що наразі росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні 10 кораблів, серед яких два ракетоносії з 12 крилатими ракетами типу "Калібр".

"Станом на 09:00 17.07.2023 у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 10 ворожих кораблів, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп 12 ракет", – ідеться в повідомленні.

В Азовському морі – один ворожий корабель.

У Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають до восьми ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп 16 ракет.

Як повідомляла Рубрика, російські загарбники почали застосовувати нову схему маскування – вони перефарбовують свої кораблі у чорний колір.

Нагадаємо, 14 липня, Гуменюк розповіла про знищення трьох ДРГ ворога у гирлі Дніпра. Всього було ліквідовано 11 окупантів та три їхні човни.

За словами Гуменюк, ворог намагається відновити першу лінію оборони, змиту повінню після підриву Каховської ГЕС, та підтягнути вогневі позиції ближче до берега. Проте ЗСУ заважають планам окупантів, знищуючи їхню техніку та живу силу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: