fbpx
Сьогодні
19:53 13 Лип 2023

Посилення флоту рф у Чорному морі "Циклоном": експерт пояснив, які загрози несе він Україні

Фото: wikipedia.org

Російські загарбники та проросійські засоби масової інформації почали вихвалятися, що Чорноморський флот посилять новим кораблем "Циклон", проте особливої загрози для України він не несе.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив військово-морський експерт, оглядач Defence Express Володимир Заблоцький.

"Циклон" – це новий російський військовий корабель проекту "Каракурт". Зазвичай озброєння на таких кораблях включає комплекси ударної та протиповітряної зброї.

"На них ставлять вісім пускових установок для крилатих ракет "Калібр". У принципі вони несуть таке ж озброєння, як і інші малі ракетні кораблі, які можуть бути задіяні для пусків по території України. Зокрема, з акваторії Азовського моря", пояснив експерт.

Заблоцький зазначив, що на такі кораблі також ставлять і артилерійську установку, яку застосовують з метою самооборони.

"Якщо він вийде на патрулювання, ми це побачимо. Якоїсь особливої загрози він не становить, але все-таки теоретично кількість ракет в одному залпі корабельним угрупуванням ЧФ може збільшитися відразу на 8 одиниць", – додав експерт.

Заблоцький підкреслив, що поки даних про якісь випробування та вихід у море нового корабля немає. Тому, якщо він найближчим часом не приєднається до корабельного угруповання у Чорному морі, то він ще не готовий.

Довідка

Нагадаємо, 12 липня, пропагандистські змі почали писати про те, що у Керчі збудували корабель "Циклон", щоб посилити Чорноморський флот.

При цьому речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначав, що корабель ще навіть не пройшов випробувань. А вся інформація про "Циклон", яку розповсюджують у рф, – пропагандистська картинка.

"Циклон" називають "заміною" крейсеру "Москва", який потонув у квітні 2022 року. Малий ракетний корабель має водотоннажність 800 тонн, тобто у 12 разів менше, ніж "Москва".

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року, російський крейсер "Москва" затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Знищений Україною російський крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою рф у війні з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: