fbpx
Сьогодні
22:38 17 Лип 2023

У Бахмуті українські воїни зайняли майже всі висоти на флангах: загарбники не можуть пересуватися і вийти з міста

Фото: Костянтин Ліберов

Країна-агресорка витратила значні кошти, техніку й живу силу у боях за Бахмут, які стали для росіян найдорожчою операцією під час цієї війни. Наразі Бахмут – пастка для окупантів, вони там не можуть повноцінно пересуватися і вийти з міста теж не можуть.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Рубрика.

"Найдорожча операція за цю війну для Російської Федерації – це були саме бахмутські бої. Вони дійсно туди витратили чимало коштів, техніки і поклали там чимало людей. І, як любять росіяни створювати символи, міфи різні, вони міфологізували зараз для себе Бахмут і починають боротьбу за нього, хоча насправді вони там реально в пастці", – зазначила заступниця міністра оборони.

За її словами, Сили оборони зайняли майже всі ключові висоти по флангах – північному і південному – і обстрілюють ворожі позиції, ворог відстрілюється, проте з міста росіяни вийти не можуть, як не можуть і повноцінно пересуватися по місту.

Маляр додала, що українські сили продовжують контролювати південно-західні околиці Бахмута.

Вона зауважила, що противник на Східному напрямку має більше і озброєння, і живої сили.

"За минулий тиждень на сході ворог витратив 353 тисячі боєприпасів, поділіть на сім днів – це близько 50 тисяч в день. Ми витрачаємо там в день близько 6-7 тисяч (снарядів – ред.)", – сказала заступниця міністра оборони.

  • Втрати російської армії під Бахмутом

Як зазначив речник Східного угруповання військ, росіяни зазнають регулярних втрат під Бахмутом.

"Ці втрати вже наближаються до тих, які були в умовах піку боїв з "Вагнером". Наприклад, за цю добу 81 окупант був знищений, 156 отримали поранення. Він потужно відбивається: 556 разів бив по нам артилерією, 4 авіанальоти здійснив. Всього сталося 8 бойових зіткнень", – розповів Череватий.

Він також повідомив, що російські окупанти намагаються зберегти свої позиції під Бахмутом, тому постійно стягують туди резерви. За добу на Бахмутському та Лимансько-Куп'янському напрямках ворог здійснив понад 1000 обстрілів позицій Сил оборони.

  • Обстановка в районі Куп'янська

Сьогодні командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що окупанти перейшли в наступ на Куп'янському напрямку.

За його словами, окупанти поставили собі за мету розгромити наші війська в районі Куп'янська і продовжити просування.

Вчора заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що ворог активно наступає з кінця минулого тижня на Куп'янському напрямку Харківської області.

  • Бої на Лиманському напрямку

Сирський повідомив, що він окремо з командирами відпрацювали і прийняли всі необхідні рішення для стабілізації обстановки на Лиманському напрямку.

Ворог зосередив на Лімано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч російських вояків. Приблизно таке ж угруповання брало участь у війні в Афганістані.

Зауважимо, що Збройні силa України протягом минулого тижня звільнили майже 11 квадратних кілометрів на південному напрямку.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках протягом доби відбулися 29 бойових зіткнень, тривають важкі бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: