fbpx
Сьогодні
11:28 15 Лип 2023

Деякі російські офіцери висловлюють незадоволення щодо Шойгу та Герасимова, - британська розвідка

Невдоволення щодо російського військового керівництва висловлюють все більше офіцерів рф, критика спрямована на міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу країни-диктаторки Валерія Герасимова.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 15 липня.

Як повідомляють, британська розвідка проаналізувала ситуацію зі звільненням російського генерала Івана Попова, який командував силами 58-ї окупаційної армії на Запорізькому напрямку.

Британські аналітики вважають, що ця подія особливо привертає увагу, бо Попова звільнили не через погані результати на полі бою, а через критику Шойгу. Коментарі російського генерала свідчать про серйозне невдоволення серед офіцерів армії рф.

При цьому розвідка наголосила, що висловлювання Попова багато у чому перегукуються з заявами ватажка пвк "вагнера" євгенія пригожина.

"Пряма критика з боку підлеглих, ймовірно, стає все більшою проблемою для міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Герасимова", наголосили у повідомленні.

Що відомо про звільнення та відсторонення офіцерів рф

Варто зазначити, що після невдалого заколоту "вагнерівців" Міноборони рф почало чистки серед російських воєначальників. З посад звільняють та відстороняють генералів і офіцерів не лояльних до путінського режиму.

Нагадаємо, видання "Верстка" повідомило, що заступник командувача об'єднаного угруповання російських військ в Україні, головком ВКС генерал Сергій Суровікін затриманий російською контррозвідкою та ізольований у зв'язку із заколотом Євгена Пригожина та ПВК "Вагнер".

За даними російських та західних ЗМІ, його утримують у Москві та допитують через те, що він нібито знав плани пригожина.

Окрім того, у зв'язку з заколотом засновника пвк "вагнер" євгена пригожина, російська спецслужба затримала щонайменше 13 високопоставлених військових, у тому числі генерала Сергія Суровікіна: 15 офіцерів відсторонили або звільнили.

Своєю чергою, у британській розвідці вважають, що після так званого бунту засновника пвк "вагнер" євгена пригожина ряд російських генералів зник із публічного простору. Мова йде також і про генерала Сергія Суровікіна, замість нього показують його заступника.

Також глава Міноборони рф Шойгу звільнив генерала Івана Попова. Він звинуватив Міноборони у "обезголовленні армії".

Українські військові називають чистки в російській армії "бійкою під килимом". Речник Східного угруповування військ Сергій Череватий заявив, що російських воєначальників більше цікавить бізнес, а не армія.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: