fbpx
Сьогодні
23:05 14 Лип 2023

Суд заарештував митрополита УПЦ МП Павла

Фото: Вікторія Рощина /УП

Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внести заставу в понад 33 мільйони гривень. 

Про це заявила речник Київської обласної прокуратури Олена Ковальова у коментарі РБК-Україна.

За її словами, суд прийняв рішення змінити запобіжний захід митрополиту Павлу з домашнього арешту на утримання під вартою до 14 серпня.

Також йому надали можливість внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Як зазначав прокурор під час судового засідання, митрополит Павло порушив покладені на нього зобов'язання, оскільки він спілкувався з одним з свідків у його справі.

Сам Павло в суді заявляв, що не знайомий зі свідком. Він також сказав, що "ніколи в житті не був на боці агресора" і "ніколи не підтримував Путіна".

Довідка

У березні 2023 року Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із УПЦ МП про безоплатне користування лаврою в Києві. Ченці мали покинути монастир і всі будівлі 29 березня. На час перевірки збереження культурних цінностей також закрито печери Лаври.

Митрополит ПЦУ Епіфаній запевнив, що монастир на території Києво-Печерської лаври не буде закрито, а мовою богослужінь буде давня слов'янська разом із сучасною українською мовою.

30 березня Господарський суд Києва відмовив у забезпеченні позову представників Києво-Печерської лаври УПЦ МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передавання майна 12 квітня нарешті змогла потрапити до Києво-Печерської лаври. Вона продовжила працювати 19-21 квітня. Однак в УПЦ МП скаржилися на незаконні дії представників Мінкульту.

Біля Лаври були сутички. Поліція навіть затримала чотирьох людей, які 19 квітня активно вчиняли хуліганські дії на території Києво-Печерської лаври. А 20 квітня там знову стався конфлікт.

Зрештою Господарський суд Києва 25 квітня заборонив перешкоджати роботі комісії на території Києво-Печерської лаври до закінчення судового розгляду.

У червні ченці Української православної церкви московського патріархату не залишили 79 об'єктів Києво-Печерської лаври. Їх зобов'язали зробити це протягом трьох днів.

13 червня у суді відбулося слухання у справі за позовом УПЦ МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про усунення перешкод УПЦ МП у користуванні майном, а саме в доступі та здійсненні богослужінь. Суд відмовив УПЦ МП.

30 червня Солом'янський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: