fbpx
Сьогодні
10:12 20 Кві 2023

Штовханина напередодні у Лаврі: правоохоронці затримали чотирьох порушників

Фото: Київська міська прокуратура

На території Києво-Печерської лаври, де 19 квітня парафіяни УПЦ МП зламали ролети на опечатаному Мінкультом корпусі, правоохоронці затримали чотирьох активних учасників хуліганських дій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на столичну поліцію, Київську міську прокуратуру.

Нагадаємо, що 19 квітня після завершення роботи комісії Міністерства культури група осіб пошкодила захисні ролети та зайшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали.

Порушники, ігноруючи зауваження представників органів правопорядку, влаштували з ними штовханину, зламали захисні ролети та двері вищезазначеної будівлі, після чого протиправно проникнули в приміщення.

Правоохоронці провели ряд слідчих дій та встановили чотирьох найбільш активних учасників, які вчинили правопорушення. Їх затримали та доставили до відділу поліції.

За повідомленнями поліції, це:

  • двоє жінок, 1986 та 1984 років народження,
  • двоє чоловіків, 1983 та 2001 років народження.

У поліції зазначили, що їм оголошено підозру в хуліганстві.

На цей момент вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, підкреслили у прокуратурі.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в Лаврі продовжує працювати комісія МКІП, яка перевіряє стан об'єктів пам'ятки архітектури національного значення – Ансамблю Києво-Печерської лаври.

Час від часу виникають конфлікти з вірянами УПЦ МП. Вони досі відмовляються залишити приміщення Лаври, як то передбачено ухваленими рішення влади.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: