fbpx
Сьогодні
11:53 14 Лип 2023

Рада достроково припинила повноваження народної депутатки Плачкової

Верховна Рада достроково припинила повноваження народної депутатки Тетяни Плачкової, обраної від забороненої проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Про це депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

Він уточнив, що за ухвалення відповідної постанови «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Плачкової Т.М.» (№9489) проголосували 283 парламентарії.

Железняк також зазначив, що парламенті залишилося 404 депутата з 450, передбачених Конституцією.

Довідка

Тетяна Плачкова, обрана до Верховної Ради від забороненої проросійської політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», написала заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку з «сімейними обставинами».

Раніше парламент достроково припинив депутатські повноваження Ігоря Абрамовича, Іллі Киви, Юлії Льовочкіної, Вадима Новинського, Наталії Королевської, Юрія Солода та Олега Волошина, обраних від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Вони написали заяви про складання мандатів.

Також за власною заявою припинено повноваження проросійського депутата Андрія Аксьонова, який у 2021 році переміг на довиборах до ВР у 50 окрузі на Донеччині (балотувався від партії «Порядок»).

Окрім того, Верховна Рада припинила повноваження народних депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна, яких попередньо було позбавлено громадянства України.

Підстави дострокового припинення повноважень народного депутата визначені статтею 81 Конституції України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: