fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 26 Тра 2023

ВМС передали броньований катер "Буча": на церемонії був присутній Залужний

English version here

Фото: facebook ВМС ЗС України

До корабельно-катерного складу Військово-морських сил ЗСУ від промисловості передали черговий малий броньований артилерійський катер, якому дали ім'я "Буча" На церемонії був присутній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Як інформує Рубрика, про це повідомили на сторінці ВМС ЗСУ у Facebook.

Фото: facebook ВМС ЗС України

Командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів, що катер "Буча" входитиме до складу річкової флотилії, яка була створена минулого року на Київщині.

Неїжпапа зазначив, що цей катер із серії тих, які будуються для ВМС з 2016 року. Він був закладений ще до повномасштабного вторгнення рф, але його будівництво і державні випробування завершилися вже під час активних бойових дій на Київщині.

Сьогодні, 26 травня, наказом міністра оборони катер прийняли до складу Військово-морських сил. На судні підняли прапор ВМС ЗСУ, і відтепер катер захищатиме Україну з річкового напрямку.

На офіційній церемонії були присутні:

  • головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний,
  • начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала,
  • заступник міністра оборони Володимир Гаврилов та особовий склад ВМС.

Фото: facebook ВМС ЗС України

Командувач ВМС відзначив, що з початку повномасштабної війни жодних сил і засобів ВМС на річці Дніпро не було. За клопотанням Залужного та інших командувачів створили спочатку один дивізіон, потім другий, але в іншому місці на півдні річки Дніпро.

Майже рік тому був створений орган управління всіма катерами та кораблями на Дніпрі — орган управління річкової флотилії.

Фото: facebook ВМС ЗС України

На катері встановлено сучасне навігаційне та радіолокаційне обладнання й озброєння для ураження цілей противника. Одна з особливостей цього катера — його низька візуальна оптико-електронна, радіолокаційна і теплова помітність.

Він малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів і оснащений системою захисту від наведення зброї противника, а ще — системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

Довідка

Нагадаємо, останнім часом російська пропаганда активно поширює вкиди про зникнення або поранення головнокомандувача ЗСУ.

Так, пропутінські ЗМІ писали, що український генерал нібито отримав серйозні поранення внаслідок ракетного удару військ рф по командному пункту в Херсонській області. Данілов відреагував на фейки.

Вчора полковник ЗСУ Анатолій Штефан опублікував відео на якому Залужний показав, що він здоровий та не отримував жодних поранень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: