fbpx
Сьогодні
12:57 13 Лип 2023

Для ударів по Україні росіяни побудували корабель, який не пройшов жодних випробувань

Як заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, запуск корабля "Циклон" проєкту "Каракурт" – це черговий трюк російської пропаганди.

Про це він розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ми знаємо, що корабель побудовано в окупованій Керчі на заводі "Залив", але це черговий пропагандистський трюк від росіян, тому що вони включили до складу військово-морського флоту Російської Федерації корабель, який не відповідає усій процедурі", – заявив він.

Речник пояснив, що це означає, що цей малий ракетний корабель проєкту "Каракурт" було поставлено в стрій без відповідних випробувань.

"Корабель має устаткування для запуску "Калібрів", а ходові випробування і бойові випробування він мав пройти ще восени 2021 року", – зауважив Плетенчук.

Він додав, що росіяни також намагалися протягом 2022-го та 2023 років провести державні випробування корабля, але не вийшло.

"Але при цьому вони його ставлять в стрій. Тому що їм дуже потрібна картинка, що вони щось запустили, щось відродили, поповнюють свій флот. Тим не менш, корабель, основним завданням якого є запуск крилатих ракет, жодного пуску крилатих ракет не зробив до того, як його взяли до складу", – підсумував речник Військово-морських сил ЗСУ.

Зауважимо, що кремлівські пропагандисти 12 липня повідомили про виведення в море нового ракетоносія. Вони заявили, що "Циклон" побудований на суднобудівному заводі "Залив" в окупованому Криму.

Його називають "заміною" крейсеру "Москва", який потонув у квітні 2022 року. Малий ракетний корабель "Цикло" має водотоннажність 800 тонн, тобто у 12 разів менше, ніж "Москва".

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року, російський крейсер "Москва" затонув після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

Знищений Україною російський крейсер "Москва" став найдорожчою військовою втратою рф у війні з Україною.

Довідка

Як повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України, наразі росія тримає у Чорному морі на бойовому чергуванні вісім кораблів, серед яких три ракетоносії із 18 крилатими ракетами типу "Калібр".

"У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів, серед яких три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп 18 ракет", – ідеться у повідомленні.

В Азовському морі – один ворожий корабель, у Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають до восьми ворожих кораблів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: