fbpx
Сьогодні
18:52 01 Лип 2023

Президент підписав євроінтеграційний закон про реформу на ринку реклами

Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради із підписом закон, який удосконалює систему регулювання правовідносин у сфері реклами.

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Підписано закон №9206, який оновлює законодавство щодо реклами відповідно до вимог Єврокомісії для вступу України в ЄС", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, закон регулює відносини, пов'язані зі створенням та поширенням реклами у різних її формах та з використанням різних засобів її поширення, визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів у сфері реклами, а також засади державного управління, регулювання та нагляду (контролю) у цій сфері.

Крім того, передбачене, зокрема, введення терміну й регулювання "продакт-плейсмент", встановлення критеріїв, за якими реклама вважається такою, що потрапляє під юрисдикцію України, заборона будь-якої реклами резидентів країни-агресора і розширення заборони вміщувати в рекламі дискримінаційні твердження та/або зображення.

Довідка

Нагадаємо, 31 червня Верховна Рада затвердила закон про рекламу відповідно до норм Євросоюзу.

Ухвалення закону про рекламу є однією із семи кандидатських рекомендацій Європейської комісії, які Україна має виконати для вступу в ЄС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: