fbpx
Сьогодні
17:11 29 Чер 2023

Україна повинна виконати критерії на 100% для початку переговорів щодо вступу в ЄС, - Каллас

English version here

Фото: Valitsuse pressibüroo / Flickr

Україна на шляху вступу до Європейського Союзу не отримає "жодних знижок" та повинна виконати всі критерії для початку переговорів.

Про це заявила глава уряду Естонії Кая Каллас перед початком саміту лідерів Євросоюзу в Брюсселі, 29 червня, повідомляє кореспондент ЄП.

"Ми підтримували розширення, і ми сказали Україні та Молдові, що ви повинні виконати критерії на 100%. Для вас не буде жодних знижок", наголосила естонська прем'єрка.

Каллас додала, що "якщо обидві країни виконають всі критерії, то буде справедливо розпочати переговори" про вступ України до Європейського Союзу.

"Але вони не матимуть ніяких знижок, так само як ми їх не мали. Звичайно, це складні реформи, але їх потрібно виконати", додала Каллас.

Окрім того, Данія також вважає, що ЄС не повинен "знижувати планку" задля прискорення вступу України та інших країн-кандидатів.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна зі свого боку виконає всі критерії Європейської комісії, необхідні для того, щоб почати переговори про вступ до ЄС до кінця цього року.

Відмітимо, глава МЗС Німеччини Аннелена Бербок сказала в середу в кулуарах Конференції з відновлення України в Лондоні, що Україна повинна покласти край 30-річному кумівству і корупції, щоб стати членом Європейського Союзу.

Довідка

Нагадаємо, у звіті, який Європейська комісія представить державам-членам у Брюсселі цього тижня щодо прогресу Києва на шляху до ЄС, буде йти мова про те, що Україна досягла значного прогресу в проведенні реформ, необхідних для початку переговорів про вступ.

Доповідь ЄК щодо України загалом позитивна і має на меті допомогти Києву впоратися з проблемами. Їх декілька, але у Брюсселі не вважають їх нездоланними.

Як писала Рубрика, 3 травня лідери Данії, Ісландії, Норвегії, України, Фінляндії та Швеції за підсумками саміту в Гельсінкі оприлюднили спільну заяву, де підтримали європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: