fbpx
Сьогодні
Відео 13:12 11 Лип 2023

Продюсерка стрічки "Мавка. Лісова пісня" повідомила, що мультфільм переклали російською і нелегально продають у Києві

Створений за мотивами твору Лесі Українки, український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" нелегально розмістили на піратських сайтах із російською озвучкою, а також продають DVD-версію в Києві.

Про це 10 липня повідомила продюсерка мультфільму Ірина Костюк.

Минулого тижня в мережу "злили" австралійську копію мультфільму, вже через кілька днів стрічку переклали російською та нелегально розмістили в інтернеті. Зі слів Костюк, таку версію "Мавки" незаконно випустили ще й у DVD-версії, її продають на ринку "Петрівка" в Києві.

"Не крадіть у своїх. Не качайте нелегальне. Не купуйте гидоту на ринку. Живімо цивілізовано, не підтримуйте піратів, не підживлюйте їх діяльність", — наголошує продюсерка.

Вона додала, що незабаром відбудеться національна прем'єра на діджитал-платформі, тому закликала дочекатися легальної прем'єри.

Костюк також зазначила, що прокат "Мавки. Лісової пісні" в Україні триває вже рекордних 4,5 місяці.

Цього тижня мультфільм обійшов американську кінострічку "Аватар: Шлях води"за кількістю проданих квитків.

"Наша "Мавка" живе своє життя згідно з законодавством та принципами цивілізованого медіаринку. Без свідомого ставлення кожного українця до цього нам це зло не здолати, в усіх сенсах", — каже Костюк.

Довідка

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" створено за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов'янських міфів і легенд.

За сюжетом, Мавка – Душа Лісу і його Берегиня – закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов'язок перед Лісом.

Зауважимо, що бюджет мультфільму становить 187 мільйонів гривень.

Частка державної участі у виробництві мультфільму становить 49,5 мільйона гривень.

Про виробництво мультфільму стало відомо ще у 2015 році. В український прокат мультфільм вийшов 2 березня 2023-го.

Нагадаємо, за чотири дні прокату в Італії та Нідерландах мультфільм "Мавка. Лісова пісня" зібрав за чотири майже €350 тисяч.

Крім того, мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став найкасовішою українською стрічкою. За три вікенди мультфільм зібрав 81 848 415 гривень.

Його подивився 642 671 глядач.

Зауважимо, що  у травні анімаційна стрічка "Мавка. Лісова пісня"вийшла українською мовою на великих екранах США та Канади.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: