fbpx
Сьогодні
09:42 27 Чер 2023

Сеітаблаєв зніме художній фільм про Чернівці

Фото: armyinform.com.ua

Відомий український режисер Ахтем Сеітаблаєв має намір зняти художній фільм про Чернівці, який складатиметься з кількох новел про визначних жителів міста.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

Ахтем Сеітаблаєв презентував проєкт свого нового фільму під час кінофестивалю "Миколайчук OPEN", який пройшов у Чернівцях із 15 по 20 червня.

"Проєкт моєї майбутньої стрічки буде саме про Чернівці. У цьому фільмі місто буде головним героєм. Тобто уявімо собі, що місто розповідає саме про себе, про людей, які народилися або надихнулися ним і стали особистостями, які відомі не тільки в Україні, а й по всьому світі. З одного боку, це буде промоція міста Чернівці, а з іншого, і в першу чергу – напевно, це будуть дуже цікаві історії як відомих постатей, так і, скажімо, видатних, але не відомих на широкий загал особистостей, розказані через події їхніх життів", – розповів Сеітаблаєв.

За його словами, майбутній художній фільм складатиметься із кількох новел, які будуть об'єднані темою міста і головним героєм стрічки буде саме місто.

Зйомки нового проєкту можуть розпочатися у Чернівцях вже цієї осені або навесні наступного року.

Довідка

До слова, документальний фільм про українських митців в умовах війни, який знімали у Львові, отримав спеціальну нагороду на престижному міжнародному фестивалі –Tribeca Festival.

Документальний фільм "Правило двох стін" розповідає історії митців, які на початку повномасштабної війни творили у Львові. Осередком зустрічі цих людей став Львівський муніципальний мистецький центр та чолі з його керівницею Ляною Мицько.

Українська команда побувала на прем'єрі фільму на фестивалі Tribeca Festival у Нью-Йорку, де вкотре наголосила на тому, що Росія – це держава-терорист.

Нагадаємо, що попри повномасштабне вторгнення росії в Україну частка вітчизняних фільмів у національному прокаті досягла 27%, а український контент почали купувати для трансляції в інших країнах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: