fbpx
Сьогодні
Фото 14:59 08 Лип 2023

Наслідки ракетної атаки по Лиману: зросла кількість загиблих до 8, поранення отримали 13 мешканців

Фото: Телеграм / МВС України

Уранці, 8 липня, у Донецької області російські війська обстріляли з РСЗВ Лиман, внаслідок чого загинули щонайменше 8 людей та 13 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови ОВА Павла Кириленка, Телеграм МВС України.

Як повідомляв очільник області, російські окупанти поцілили у приватний сектор, при цьому пошкодили будинок та крамницю.

Лиман, обстріл

Фото: Телеграм / Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА)

Голова ОВА розповідав, що на місці працює поліція. Парамедики надають необхідну медичну допомогу.

Донеччина, обстріл

Фото: Телеграм / МВС України

Пізніше Кириленко додав, що рятувальники ліквідували пожежі приватного житлового будинку, прибудови до будівлі типографії та 3-х легкових автомобілів, які виникли внаслідок обстрілу.

Донеччина, обстріл

Фото: Телеграм / МВС України

Пізніше в МВС уточнили, що кількість загиблих зросла до 8, а поранених до 13.

"Щонайменше 6 людей загинули й 5 поранені внаслідок обстрілу російськими терористичними військами Лимана.

Близько 10 ранку росіяни завдали удару по місту з РСЗВ — поцілили у приватний сектор. Пошкоджено будинок і крамницю", зазначили правоохоронці.

Як писала Рубрика, у Донецькій області на одній із теплових електростанцій, яка неодноразово зазнавала російських обстрілів, упав дах котлотурбінного цеху. Унаслідок цього загинула людина, є зниклі безвісти та люди, що постраждали від надзвичайної події.

Що відомо про ситуацію в Донецькій області

Нагадаємо, що російські загарбники кожен день ведуть обстріли по містах та селах Донецької області. Під ударами перебувають прифронтові населені пункти регіону, та ті, які знаходяться у відносному тилу.

Так, наприкінці червня росіяни обстріляли школу в Покровському районі. Тоді загинули двоє людей, ще шість були поранені.

Окрім того, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед загиблих – дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

"По гарячих слідах"  агента спецслужб російської федерації, який скоригував ворожий ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, затримала контррозвідка СБУ . За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Унаслідок ракетного обстрілу Краматорська 27 червня поранення отримали троє громадян Колумбії, також на місці перебували громадяни Нідерландів та іноземні журналісти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: