fbpx
Сьогодні
22:05 07 Лип 2023

ЗСУ просуваються довкола Бахмута, ворог фактично у пастці, - Маляр

Фото: Міністерство оборони України

На Бахмутському напрямку війська Збройних сил України наступають. На півдні від міста захисникам вдалося просунутись на понад кілометр.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву заступника міністра оборони України Ганни Маляр.

"На Бахмутському напрямку на південному флангу є просування по декількох ділянках – більше кілометра", – йдеться у заяві.

Маляр пояснила, що на північному флангу бої без зміни положень.

  • Ситуація в Бахмуті

"В самому Бахмуті ворог фактично у пастці", – пояснила заступник міністра оборони.

За її словами, наші війська максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін.

  • Наступ на Бахмутському напрямку

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що українські військові просунулись на понад кілометр на Бахмутському напрямку за останню добу.

"Сили оборони продовжують (на Бахмутському напрямку – ред.) утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії, просуватись по північному та південному флангах. Зокрема, за останню добу там пройдено більше кілометра", – сказав він.

Також наші бійці також мають частковий успіх в районі Кліщіївки та закріплюються на досягнутих рубежах.

Крім того, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України на Таврійському напрямку системно вибивають росіян з позицій, за останню добу на цій ділянці фронту ворожі загарбники втратили вбитими й пораненими майже дві роти.

Зауважимо, що Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб – за минулу добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: