fbpx
Сьогодні
17:22 07 Лип 2023

На Таврійському напрямку Сили оборони системно просуваються: ворог втратив за добу майже дві роти

Сили оборони України на Таврійському напрямку системно вибивають росіян з позицій, за останню добу на цій ділянці фронту ворожі загарбники втратили вбитими й пораненими майже дві роти.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

За його даними, артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали на Таврійському напрямку 1247 вогневих завдань.

Усього за добу українськими захисниками тут знищені 28 одиниць військової техніки росіян та ворожий склад боєприпасів.

Серед знищеної техніки загарбників:

  • шість танків,
  • п'ять бойових бронемашин,
  • чотири гармати Д-30,
  • самохідна артилерійська установка 2С9 "Нона",
  • три безпілотники "Орлан-10",
  • самохідна артилерійська установка "Акація",
  • комплекс далекого візуального спостереження "Муром-М",
  • станція радіоелектронної боротьби тощо.

"Просуваємось", — додав командувач.

Довідка

Міноборони укотре закликає Телеграм-канали не повідомляти про події на фронті у режимі онлайн.

"Звертаюсь на прохання наших військових до всіх телеграм-каналів, які інформують про оперативну ситуацію на фронті. Не викладайте новини з фронту в онлайн-режимі і день у день – наших накривають одразу після цього. Ну така специфіка нашого ворога. Лише після оприлюднення інформації офіційними спікерами – Генштабу, ОСУВів, Міноборони", – написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зауважила, що зазначені відомства узгоджують інформацію перед оприлюдненням з підрозділами безпеки операцій та безпосередньо з командуваннями на місцях.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що Сили оборони України за останню добу просунулись на понад кілометр на бахмутському напрямку.

Також речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов розповів, що українські війська мають успіх у наступі поблизу Кліщіївки на Бахмутському напрямку та відбивають атаки ворога на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

Зауважимо, що Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 липня 2023 року ліквідували близько 232 тисяч 810 російських загарбників, і ще 510 осіб – за минулу добу.

А Bloomberg повідомив, що Україна наздогнала країну-агресорку за кількістю танків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: