fbpx
Сьогодні
Фото 14:29 08 Лип 2023

Нещасний випадок на Донеччині: на ТЕС обвалилася покрівля, під завалами можуть бути люди

Фото: Донецька обласна прокуратура

У Донецькій області на одній із теплових електростанцій, яка неодноразово зазнавала російських обстрілів, упав дах котлотурбінного цеху. Унаслідок цього загинула людина, є зниклі безвісти та люди, що постраждали від надзвичайної події.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України, пише Рубрика.

Як зазначають, на ТЕС у Донецькій області, яку відомство не називає, упав дах котлотурбінного цеху. У зв'язку з цим персонал аварійно відключив енергоблоки.

Донеччина ТЕС

Фото: Донецька обласна прокуратура

Повідомляють, що одна людина загинула. Окрім того, двоє вважаються зниклими безвісти, ще троє отримали травми — їх відправили до лікарні.

Нині рятувальники розбирають завали. Причини інциденту встановлюють.

Пізніше в обласному управлінні прокуратури уточнили, що внаслідок обвалу даху та металево-бетонних конструкцій загинула співробітниця Курахівської ТЕС.

Донеччина ТЕС

Фото: Донецька обласна прокуратура

Трьох працівників із відкритою черепно-мозковою травмою, переломами ребер, забоями доправили до лікарні. Також медичну допомогу надають жінці, яка перебуває в передінфарктному стані.

Донеччина ТЕС

Фото: Донецька обласна прокуратура

За попередніми даними, дах обвалився внаслідок минулих атак росії на підприємство. Під завалами можуть перебувати ще двоє людей. Нині правоохоронці перевіряють факт допуску працівників до роботи в аварійних умовах.

Для цього вони відкрили справу за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що у Донецькій області, вранці 8 липня, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з реактивних систем залпового вогню по місту Лиман, унаслідок чого загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали поранення різногоступеня тяжкості.

Що відомо про ситуацію в Донецькій області

Як писала Рубрика, російські загарбники кожен день ведуть обстріли по містах та селах Донецької області. Під ударами перебувають прифронтові населені пункти регіону, та ті, які знаходяться у відносному тилу.

Так, наприкінці червня росіяни обстріляли школу в Покровському районі. Тоді загинули двоє людей, ще шість були поранені.

Окрім того, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед загиблих – дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

"По гарячих слідах"  агента спецслужб російської федерації, який скоригував ворожий ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, затримала контррозвідка СБУ . За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Унаслідок ракетного обстрілу Краматорська 27 червня поранення отримали троє громадян Колумбії, також на місці перебували громадяни Нідерландів та іноземні журналісти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: