fbpx
Сьогодні
Фото 18:42 29 Чер 2023

Рішення для перемоги: мешканець столиці побудував бункер, де може прихистити 15 людей під час атаки рф

Фото: Bird in Flight

Мешканець столиці Кирило Барашков за власні кошти збудував бункер на своїй ділянці, де є все необхідне, щоб перечекати загрозу. Укриття може вмістити до 15 людей.

Про це пише Bird in Flight.

У чому проблема?

Росія не припиняє завдавати ракетних та безпілотних ударів по регіонах країни. Особливо загострилася ситуація на Київщині з початку травня.

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Президент Володимир Зеленський доручив провести ревізію всіх захисних споруд у країні.

 За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, у Києві комісія працювала протягом восьми днів і провела перевірку всіх 4655 укриттів міста. 

За результатами, лише 15% сховищ придатні для використання без суттєвих зауважень, каже міністр. Ще 50%, або половина, технічно придатні, але їх "треба доводити до ладу".

Яке рішення?

"Ми з родиною живемо у приватному секторі, тут немає жодних підземних укриттів, як у спальних районах чи в центрі міста. Тому я вирішив побудувати власний бункер для себе і наших сусідів прямо на вулиці", пояснив Барашков.

Бункер укриття Київ

Фото: Bird in Flight

Як це працює?

Бункер проєктував знайомий Кирила Барашкова.

Конструкція має одне приміщення на 12 квадратних метрів і підсобку на три метри.

Бункер розміщений на 5 метрів під землею. Згори – два метри армованого бетону. Стіни обшиті вагонкою і дерев'яними панелями.

Бункер укриття Київ

Фото: Bird in Flight

На бункері киянин встановив двері з кодовим замком та розіслав його усім сусідам, щоб вони могли теж сховатися у разі небезпеки.

"Будувати його я почав у жовтні, під час активних атак на Київщину, а завершив у грудні. Працювало четверо людей. Хотілося ще швидше, бо в мене вагітна дружина і двоє дітей – було страшно за їхнє життя.

Затримки у будівництві ставалися тільки через погоду. Довелося це робити у холод – північні «друзі» не лишили нам іншого вибору", наголосив киянин.

Бункер укриття Київ

Фото: Bird in Flight

Усередині Барашков облаштував приміщення так, щоб було максимально затишно, тепло, аби тут могли сидіти діти. Поставив м'який диван, кушетку, стільці.

Для тепла встановив камін. Він безпечний, це сучасний закритий камін зі скляними дверцятами. Вентиляція йде двома шляхами:

  • чисте повітря надходить одним,
  • іншим – виводяться продукти згоряння.
Бункер укриття Київ

Фото: Bird in Flight

Окрім того, є запас питної води і маленький біотуалет, що комфортно, коли люди знаходяться у бункері протягом тривалого часу.

Будівництво сховища коштувало $20 тис.

Нагадаємо, у Вінниці розробили унікальну автоматичну систему відкриття бомбосховищ.

Також ми повідомляли, що у Києві побудують футуристичну зупинку-укриття за технологією 3D-друку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: