fbpx
Сьогодні
10:16 04 Лип 2023

У Франції знов кілька десятків затриманих: збитки підприємців перевищили 1 млрд євро

Фото: Getty Images

У Франції другий раз поспіль ніч минула без жорстких заворушень, повідомляють про близько 70 затриманих. Через масові погроми, які охопили кілька регіонів країни, французькі компанії за останні тижні зазнали збитків на суму понад 1 млрд євро.

Про це інформує BFMTV та Le Parisien, пише Рубрика.

Вечір у понеділок виявився спокійнішим, ніж у всі попередні дні. Якщо під кінець вечора у четвер в столичному регіоні було понад 400 затриманих, цього разу – менше 20, а на ранок цифру оновили до 72. Втім, все одно зафіксували понад 200 хуліганських підпалів, 24 випадки вандалізму чи спроб підпалу будівель.

Порядок підтримували понад 45 тисяч правоохоронців.

Президент Франції Емманюель Макрон у вівторок проведе зустріч із мерами 220 громад, де були заворушення, щоб висловити їм свою підтримку та почути їхні думки і пропозиції.

Після цих консультацій президент хоче "розпочати ретельну довгострокову роботу для глибинного розуміння причин, які призвели до подій", повідомили у Єлисейському палаці.

Напередодні по всій країні пройшли демонстрації на підтримку мера містечка Ай-ле-Роз, будинок якого зазнав нападу учасників заворушень.

Тим часом у Мін'юсті повідомили, що з п'ятниці перед судом постали 370 учасників заворушень, з них 120 постановили залишати під вартою.

У ніч з неділі на понеділок затримали 157 осіб, підпалили майже 300 авто. Для порівняння, у найгіршу ніч заворушень, з четверга на п'ятницю, постраждали пів тисячі будівель, було спалено 2000 автомобілів, скоєно близько 3800 хуліганських підпалів на вулиці.

Глава Руху підприємців Франції Жоффруа Ру де Безьє зазначив, що поки що рано називати точну цифру. За час заворушень, за оцінкою Руху підприємців, близько 200 магазинів було повністю розграбовано, пошкодження зазнали 300 відділень банків, пограбовано близько 250 тютюнових лавок, деякі об'єкти постраждали від підпалів та інших актів вандалізму. Варто зазначити, що оцінка збитків від керівника асоціації не включає можливих збитків для туризму.

"Відеозаписи заворушень, що поширилися по всьому світу, завдають шкоди іміджу Франції. Завжди важко сказати, чи будуть наслідки довготривалими, але цього літа саме коли сезон виглядав багатообіцяючим, безсумнівно, знизиться кількість бронювань", – заявив він.

Як відомо, бунти спровокувала смерть неповнолітнього хлопця, якого застрелила поліція вранці 26 червня під час спроб зупинити авто для перевірки.

Повідомляється, що загиблий був за кермом та порушив ПДР. У поліції стверджують, що офіцер відкрив вогонь, бо хлопець намагався його переїхати. Однак опубліковані відео заперечують це. В ході зіткнень поліція затримала понад 700 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: