fbpx
Сьогодні
21:24 02 Лип 2023

Місія спецпредставника Франциска у рф не передбачала жодних обговорень мирного плану

Голова Італійської єпископської конференції кардинал Маттео Дзуппі. Фото: Vatican News

Спеціальний представник Папи Римського, кардинал Маттео Дзуппі , який напередодні відвідав москву, заявив що його місія до росії була зосереджена на гуманітарних питаннях і не передбачала жодних обговорень мирного плану щодо війни в Україні.

Про це пише Reuters, повідомляє Рубрика.

Папа Римський Франциск у травні попросив Дзуппі, голову Єпископської конференції Італії, здійснити миротворчу місію, щоб спробувати допомогти припинити війну в Україні.

Цього тижня в Москві Дзуппі зустрівся з одним із радників президента володимира путіна Юрієм Ушаковим і главою РПЦ, патріархом Кирилом.

А ще Дзуппі зустрічався з російською уповноваженою у справах дітей марією львовою-бєловою, щодо якої Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт. Омбудсменка після зустрічі заявляла, що "християнська любов і милосердя допоможуть у діалозі та взаєморозумінні", але не уточнила, з ким хоче домогтися "взаєморозуміння".

Раніше в червні він також відвідав Київ для переговорів з президентом Володимиром Зеленським.

Кардинал додав, що всі зустрічі "були важливими, особливо в гуманітарних аспектах, на яких ми зосередилися. Немає ні мирного плану, ні посередництва".

"Є велике бажання покласти край насильству і зберегти людське життя, починаючи з захисту найменших", − сказав він.

Найближчими днями Дзуппі зустрінеться з Папою Франциском, щоб обговорити результати зустрічей.

У п'ятницю Папа Франциск сказав, що" війні в Україні не видно кінця, у той час, коли його посланець завершив триденні переговори у Москві".

Того ж дня Ватикан оприлюднив заяву про те, що візит був "спрямований на виявлення гуманітарних ініціатив, які могли б відкрити дорогу до миру".

Довідка

Нагадаємо, як писала Рубрика, під час повернення з Угорщини 1 травня глава Католицької церкви Папа Римський Франциск заявив журналістам, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні росії проти України.

Папа Франциск доручив кардиналові Маттео Зуппі спеціальну місію, пов'язану з війною в Україні.

CNN із посиланням на українського посадовця, близького до Офісу президента України, писало, що Україні нічого не відомо про миротворчі зусилля Ватикану щодо припинення війни.

Перед візитом до москви ще на початку червня кардинал Дзуппі відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони обговорили зокрема імплементацію української "формули миру". Також кардинал передав Зеленському лист від Папи Франциска.

Спеціальний посланник Папи Римського Франциска також побував з візитом у Бучі на Київщині. Головна мета візиту – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: