fbpx
Сьогодні
Фото 14:57 27 Кві 2023

У Ватикані Шмигаль зустрівся Франциском: передав фотоальбом про злочини рф та запросив в Україну

Фото: facebook Шмигаль

Сьогодні, 27 квітня, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Ватикані зустрівся з Папою Римським Франциском. Під час зустрічі передав фотоальбом про злочини росії в Бучі, Бородянці й інших містах і розповів про погляд України на шлях до миру.

Про це Шмигаль повідомив на офіційних сторінках, пише Рубрика.

Шмигаль зустрівся з Папою Римським

Фото: facebook Шмигаль

Шмигаль у Ватикані

Фото: facebook Шмигаль

"У Ватикані зустрівся з Його Святістю, Папою Франциском. Розповів, як українці щодня вимушені боротися за свої життя у війні, яку розв'язала росія", – написав Шмигаль.

"Ми цінуємо зусилля Святого Престолу, спрямовані на завершення війни, і вважаємо, що найкращий шлях до миру — це формула Президента України Володимира Зеленського. Сподіваємось, Ватикан долучиться до її реалізації, зокрема до процесу повернення полонених і депортованих, відновлення справедливості та фіксації закінчення війни", – наголосив очільник українського уряду.

Також Шмигаль вказав, що передав Папі Франциску фотоальбом про злочини росії в Бучі, Бородянці й інших містах України.

"Цей альбом наочно демонструє ненависть і жорстокість агресора, які він приніс на українські землі", – зазначив Прем'єр.

Шмигаль зустрівся з Папою Римським

Фото: facebook Шмигаль

Він подякував Його Святості за гуманітарну допомогу, а також за лікування у ватиканському госпіталі українських дітей, які постраждали від російської агресії.

"Запросив Папу Франциска в Україну. Будемо раді вітати Понтифіка в ці нелегкі часи. Розраховуємо, що Святий Престол використає свій вплив, аби повернути мир на всі наші землі", – зазначив Шмигаль.

Довідка

Раніше Рубрика повідомляла, що 27 квітня Папа Римський Франциск прийме Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Зустріч відбудеться напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: