fbpx
Сьогодні
21:58 20 Тра 2023

Папа Римський доручив кардиналу Зуппі спеціальну місію, пов’язану з війною в Україні

Папа Римський Франциск доручив кардиналові Маттео Зуппі спеціальну місію, пов'язану з війною в Україні, деталі якої ще не визначені.

Про це повідомляє Vatican News.

«Можу підтвердити, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Зуппі, архиєпископу Болоньї та голові Конференції італійських єпископів, завдання провести місію, в погодженні з Державним секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси. Час цієї місії, як і спосіб її звершення, на даний час вивчаються», – йдеться в заяві, яку поширив речник Святого Престолу Маттео Бруні.

1 травня глава католицької церкви Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні Росії проти України.

Папа Римський Франциск сподівається надіслати особисті делегації до президентів України та РФ для посередництва у припиненні вогню. Кардинал Маттео Зуппі з Болоньї поїде до Києва на переговори із Президентом України Володимиром Зеленським.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: