fbpx
Сьогодні
19:19 29 Чер 2023

На зустріч з Зеленським приїхав у столицю потенційний кандидат у президенти США

Фото: Getty Images

29 червня, з неанонсованим візитом до України приїхав колишній віцепрезидент Сполучених Штатів та кандидат на номінацію від Республіканської партії Майк Пенс.

Про це повідомляє NBC News.

Як зазначили у виданні, під час поїздки в Україну Пенс зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

"Приїзд сюди як приватної особи, можливість на власні очі побачити героїзм українських солдатів…побачити героїзм людей в Ірпені… побачити сім'ї, чиї будинки були буквально розбомблені в розпал російського вторгнення, лише зміцнює мою рішучість зробити свій внесок, продовжувати закликати до рішучої американської підтримки наших українських друзів і союзників", наголосив кандидат в президенти Штатів.

Пенс також відвідав міста Мощун, Буча та Ірпінь у Київській області, які постраждали від російської окупації на початку вторгнення.

"Я тут, тому що важливо, щоб американський народ зрозумів прогрес, якого ми досягли, і те, як підтримка українських військових відповідає нашим національним інтересам", – додав Пенс.

Як відомо, на початку червня Пенс оголосив, що балотуватиметься на посаду президента, розпочавши боротьбу за номінацію від Республіканської партії.

Потенційний кандидат також заявляв, що підтримує допомогу США Україні. Окрім того, саме він зробив зауваження експрезиденту США Дональду Трампу, який називав путіна "генієм".

Нагадаємо, що переважна більшість американців продовжує підтримувати військову допомогу Україні для захисту від повномасштабного вторгнення від росії, вважаючи, що вона засвідчує Китаю та іншим суперникам США бажання захищати їхні та союзницькі інтереси.

Напередодні, США оголосили про черговий пакет військової допомоги Україні на 500 мільйонів доларів, зокрема бронетехніку та додаткові боєприпаси для систем Patriot і HIMARS. Загальний обсяг військової допомоги з лютого 2022 року вже перевищив 40,5 мільярда доларів.

Як писала Рубрика, 29 червня, до столиці України приїхала екоактивістка Грета Тунберг, вона ввійде до Міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: