fbpx
Сьогодні
16:17 27 Чер 2023

Учені на острові Борнео виявили новий вид пальми, яка квітне та плодоносить під землею

Фото: kew.org

На острові Борнео, третьому за величиною у світі, вчені виявили новий вид пальм, який має здатність квітнути та давати плоди під землею, однак як саме відбувається процес запилення, поки не відомо.

Про це інформує The Guardian.

"Цвітіння та плодоносіння під землею вражають і здаються парадоксальними. Такі процеси, здається, перешкоджають запиленню та поширенню насіння", розповів один із дослідників.

Новий вид назвали Pinanga subterranea.

Як зазначили науковці, тепер стало відомо, що бородаті свині їдять і поширюють плоди цього виду пальм.

Однак, на цей час вченим залишилося з'ясувати, як і хто запилює його квіти.

Біологи повідомляють, що небагато видів рослин можуть квітнути й плодоносити під землею. До виявлення Pinanga subterranea лише одна рослина могла робити так само. Мова йде про підземну орхідею (Rhizanthella gardneri).

Також видання пише, що Pinanga subterranea раніше вже була відома двом жителям острова Борнео, проте науковці її не помічали. На думку дослідників, цей випадок показує, що існує необхідність у більш тісній співпраці вчених із місцевими громадами.

Як писала Рубрика, на фермі "Зелений Гай" під Дніпром на цей час проживають понад 680 хвостатих, пернатих та копитних. А за час повномасштабної війни через "Зелений гай" пройшло приблизно півтори тисячі тварин.

Простір приймав та приймає усіх, кому потрібна допомога. Люди, які виїздили за кордон, залишали тут своїх улюбленців, а волонтери привозили на ферму врятованих з-під обстрілів тварин. 

"Зелений гай" став острівцем для евакуації тварин та людей. Як працюють зараз? Чому на території фермі не працюють сирени? Читайте докладніше наш репортаж із "Зеленого гаю".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: