fbpx
Сьогодні
15:58 25 Чер 2023

На росії загубили пригожина, його телефон не відповідає, - росзмі

Євгеній Прігожин, керівник приватної військової компанії “Вагнер”

Пресслужба керівника пвк "вагнера" євгена пригожина, якого востаннє бачили в російському Ростові, не знає де нині знаходиться їх глава.

Про це повідомляють російські видання RTVI, "Медуза".

Як зазначають, у пресслужбі колишнього кухаря путіна заявили, що він поки що не на зв'язку. Як повідомляють, востаннє його бачили, коли він залишав Ростов. Проте де він зараз – їм невідомо.

"Він передає всім привіт і відповість на запитання, коли буде на нормальному зв'язку", – у відповідь на запит росзмі сказали у пресслужбі.

Окрім того, у пресслужбі заявили, що їхній штаб із набору вояків в Астрахані та Воронежі продовжили працювати, додавши, що їм "дозволили".

Нагадаємо, що українські спецслужби сумніваються, що вагнерівці вирушили до Білорусі.

Джерела УП зазначають, що за розворот колон з вагнерівцями від Москви пригожину могли пообіцяти зняття з позицій міністра оборони Сергія Шойгу. А також начальника Генштабу рф Валерія Герасимова та інших менш значних посадовців в росії, з якими конфліктує власник пвк "вагнер".

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Своєю чергою, очільник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента російської федерації володимира путіна.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові. Зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті ВоронежКолона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку. За його словами, найманці за добу "пройшли, не доходячи 200 км до Москви". Про розмову з Лукашенком він не згадував.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі", а "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: