fbpx
Сьогодні
10:50 24 Чер 2023

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот

Російський диктатор країни-агресорки володимир путін заявив, що в країні намагаються "організувати заколот", а росія веде "боротьбу за виживання".

Про це пише Рубрика, посилаючись на відеозвернення російського лідера.

"Звертаюся до тих, кого обманом або погрозами втягнули в злочинну авантюру, на шлях тяжкого злочину збройного заколоту…

Це удар у спину країні та народу.

Саме такого удару було завдано по Росії 1917 року, коли країна вела Першу світову війну. Але перемогу в неї вкрали. Інтриги, чвари, політиканство за спиною армії і народу обернулися найбільшим потрясінням, руйнуванням армії і розпадом держави, втратою величезних територій. У підсумку – трагедією громадянської війни…

Ми не дамо цьому повторитися. Захистимо і наш народ, і нашу державність від будь-яких загроз. Зокрема – від внутрішньої зради.

А те, з чим ми зіткнулися – це саме зрада. Непомірні амбіції та особисті інтереси призвели до зради…

Повторю, будь-яка внутрішня смута – смертельна загроза для нашої державності, для нас, як нації. Це удар по Росії, по нашому народу", наголосив путін.

Лідер кремля заявив, що дії російської влади "будуть жорсткі", а Збройні сили та інші державні органи отримали необхідні накази.

Російський президент також визнав, що ситуація в Ростові "залишається складною, фактично заблокована робота органів цивільного і військового управління".

Путін просить тих, "хто підняв зброю на бойових товаришів", припинити "участь у злочинних діях".

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

Нагадаємо, ввечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Після 02:00 пригожин заявив, що його війська вже перетнули державні кордони і зараз рухаються по Ростовській області. Він додав, що на блокпостах його війська нібито "обіймали".

О 7 ранку пригожин заявив, що в Ростові деякі бійці Росгвардії та поліції нібито перейшли на його бік. З іншими відбуваються "сутички".

Після цього з'явилось відео, на якому видно, як "вагнерівці" заходять в будівлю штабу Південного військового округа. Також там показано Пригожина, який вимагає у військового чиновника видати Герасімова та Шойгу. Інакше "Вагнер" буде блокувати Ростов та нібито вирушить на Москву.

В іншому відео Пригожин заявив, що "Вагнер" захопив всі військові об'єкти міста, в тому числі, і аеродром.

У Москві, Воронежі та Ростові-на-Дону після опівночі підняли по тривозі фсб, росгвардію та поліцію, в містах введено план "Фортеця". Його суть полягає у максимальному захисті державних органів влади та правопорядку.

Також повідомлялось, що фсб разом з СОБР виставляють блокпости на трасі Москва-Воронеж-Ростов-на-Дону. Пізніше стало відомо, що в'їзд в Ростов перекрито. Губернатор Ростовської області Василій Голубєв закликав містян не виходити з домівок.

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що в столиці рф проводяться "антитерористичні заходи", у зв'язку з чим посилено контроль на дорогах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: