fbpx
Сьогодні
12:57 25 Чер 2023

У Повітряних Силах повідомили, скільки знищили одиниць російської авіації "вагнерівці" під час заколоту

Фото: wikimedia.org.

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" знищили сім одиниць російської авіації на території росії під час спроби протистояти кремлівській диктатурі.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону "Єдині новини".

Як розповів полковник, є інформація, що бойовики знищили:

  • один літак,
  • два бойових вертольоти,
  • чотири транспортні вертольоти Мі-8.

Останні, зі слів Ігната, є "потужною технікою, яка допомагає російській армії у війні проти України".

Як додав речник Повітряних сил ЗСУ, "вагнерівці" розуміли, що російська авіація може становити серйозну загрозу.

"Цього, напевно, і боялися бійці ПВК, а тому превентивно знищили те, що було в небі… Авіація сьогодні, тим паче така, як є у росії, може колону на марші рознести дуже швидко", підкреслив Ігнат.

Як пише "Настоящее Время" (проєкт Радіо "Свобода") з посиланням на російських пропагандистів, під час спроби заколоту нібито загинули від 13 до 20 російських льотчиків.

Що відбувається навколо пвк "вагнер"

23 червня, пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Своєю чергою, очільник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента російської федерації володимира путіна.

Найманці пригожина 24 червня захопили військові об'єкти в Ростові, зокрема штаб Південного військового округу рф та аеродром, а також узяли під свій контроль військові об'єкти в місті Воронеж. Колона ПВК "Вагнер" була й у Липецькій області. Російська влада вже готувалася до облоги Москви.

Зрештою під вечір 24 червня у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заявили, що власник пвк "Вагнер" у розмові з Лукашенком погодився зупинити рух найманців на території рф.

Згодом пригожин і сам підтвердив, що його найманці розвертають свої колони й ідуть у зворотному напрямку. За його словами, найманці за добу "пройшли, не доходячи 200 км до Москви". Про розмову з Лукашенком він не згадував.

У кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно євгена пригожина припинять, він "піде до Білорусі", а "вагнерівців" влада не переслідуватиме за спробу заколоту. Гарантією того, що пригожин зможе піти до Білорусі, "є слово президента росії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: