fbpx
Сьогодні
17:39 24 Чер 2023

Українська розвідка повідомляє, що президент рф екстрено виїхав з москви на Валдай

English version here

За даними української розвідки, глава кремля володимир путін екстрено виїхав з москви на Валдай, водночас прессекретар диктатора рф спростовує цю інформацію.

Про це повідомляють високопоставлені співрозмовники УП в українських спецслужбах, прессекретар путіна Дмитро пєсков у коментарі РИА Новости, секретаріат заступника голови Радбезу рф дмитра медведєва у коментарі ТАСС, "Важные истории"

"У нас вже є дані, що Путін виїжджає з Москви. Його везуть на Валдай", – повідомив один зі співрозмовників УП.

Також до українських спецслужб надходить інформація про панічні настрої у москві та підготовку до мінування мостів у столиці Росії.

Водночас прессекретар російського президента дмитро пєсков заявив РИА Новости, що путін нібито "працює в кремлі".

При цьому секретаріат заступника голови Ради безпеки рф дмитра медведєва також спростовує інформацію про те, що той нібито виїхав за межі Московського регіону. У секретаріаті стверджують, що медведєв, його помічники і сам секретаріат нібито перебувають на робочих місцях і виконують свої обов'язки.

Водночас видання "Важные истории" повідомляє, що літак путіна вилетів із москви і зник з радарів.

Спеціальний борт Іл96-300ПУ (Пункт управління) путіна вилетів із москви в бік Петербурга о 14:16 мск, свідчать дані FlightRadar. Пункт призначення борту не вказано, у районі Твері він зник із трекінгової системи.

У Тверській області розташована одна з резиденцій путіна. На цьому літаку встановлено обладнання для управління Збройними силами.

Довідка

Нагадаємо, ввечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Після 02:00 пригожин заявив, що його війська вже перетнули державні кордони і зараз рухаються по Ростовській області. Він додав, що на блокпостах його війська нібито "обіймали".

О 7 ранку пригожин заявив, що в Ростові деякі бійці Росгвардії та поліції нібито перейшли на його бік. З іншими відбуваються "сутички".

Після цього з'явилось відео, на якому видно, як "вагнерівці" заходять в будівлю штабу Південного військового округа. Також там показано Пригожина, який вимагає у військового чиновника видати Герасімова та Шойгу. Інакше "Вагнер" буде блокувати Ростов та нібито вирушить на Москву.

В іншому відео Пригожин заявив, що "Вагнер" захопив всі військові об'єкти міста, в тому числі, і аеродром.

У Москві, Воронежі та Ростові-на-Дону після опівночі підняли по тривозі фсб, росгвардію та поліцію, в містах введено план "Фортеця". Його суть полягає у максимальному захисті державних органів влади та правопорядку.

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, бунт засновника ПВК завершиться поразкою однієї зі сторін, оскільки домовитись вже не вийде.

Наразі надходять повідомлення, що вагнерівці, імовірно, у російській федерації зайняли ще один населений пункт. Зокрема, село Красне в Липецькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: