fbpx
Сьогодні
18:24 24 Чер 2023

путін провів телефонну розмову з Ердоганом: Туреччина готова зробити свій внесок для врегулювання ситуації в рф

Глава росії володимир путін поговорив телефоном з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом про ситуацію у зв'язку із заколотом євгена пригожина. Туреччина готова зробити свій внесок для врегулювання ситуації в російській федерації.

Як пише Рубрика, про це повідомили пресслужби обох президентів.

У кремлі стверджують, що путін поінформував Ердогана про ситуацію, і що президент Туреччини "висловив повну підтримку крокам російського керівництва". Розмова відбулася за ініціативи путіна.

У канцелярії турецького президента зазначили, що Ердоган висловив готовність "зробити свій внесок у якнайшвидше мирне вирішення ситуації в росії", передає провладне Anadolu.

"За завданням управління зв'язку президента РФ на зустрічі обговорювалися останні події в Росії. Під час зустрічі президент Ердоган наголосив на важливості діяти зі здоровим глуздом", – ідеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Ердоган наголосив, що жодна з подій, що відбулися в Росії, не повинна зійти зі свого місця.

"Як Туреччина, ми готові зробити свій внесок у те, щоб те, що сталося в цьому контексті, пройшло якомога швидше", – заявив Ердоган.

Зазначимо, що після початку перевороту російський диктатор почав телефонувати своїм союзникам. 

путін провів телефонну розмову із президентом Казахстану. Той сказав главі рф, що "події, які відбуваються, — це внутрішня справа росії".

Ще путін телефонував самопроголошеному президентові білорусі й президентові Узбекистану.

Довідка

Конфлікт між ПВК "Вагнера" і Міністерством оборони росії досяг свого піку. Як відомо, з вечора 23 червня у росії розгортається фактично силове протистояння між керівником ПВК "Вагнер" і офіційною російською верхівкою.

пригожин заявив, що російська армія атакувала тилові позиції "Вагнера", через що загинула "величезна кількість солдатів". У відповідь він оголосив "похід" до Ростова-на-Дону, щоб "розібратися з беззаконням в армії" та Шойгу.

Через бунт пригожина лідер рф звернувся до народу та заговорив про громадянську війну й заколот.

Своєю чергою, очільник приватної військової компанії "Вагнер" євген пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента російської федерації володимира путіна.

Трасу, якою вони рухаються, перекрили. Армія рф застосовує авіацію, проте вагнерівці уже збили щонайменше 3 російські вертольоти.

Своєю чергою, Президент Зеленський зауважив, що зважаючи на заколот найманців пвк "вагнер" проти російської влади стало очевидним, якою слабкою є російська федерація. До того ж путін довго маскував свою слабкість пропагандою, проте зараз цього уже не сховаєш.

Також секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українська формула миру передбачає також і запуск процесів саморуйнації рф.

Наразі надходять повідомлення, що вагнерівці, імовірно, у російській федерації зайняли ще один населений пункт. Зокрема, село Красне в Липецькій області.

Також українська розвідка повідомляє, що президент рф екстрено виїхав з москви на Валдай.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: